Hirdetés
Hirdetés

Miskolci tragédia: nem hibáztak a bírók

| 2017. 08. 08. | 17:37:00
Elkészült az MLSZ jelentése.
Miskolci tragédia: nem hibáztak a bírók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az MLSZ vizsgálatot indított a pénteken, Miskolcon 54 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Komlósi Lajos amatőr játékvezető ügyében. A jelentés elkészült, amelynek alapján az alábbi tények rögzíthetők:

A teszt előtt minden játékvezető köteles volt bemutatni, illetve leadni a Játékvezetői Bizottság felé érvényes sportorvosi engedélyét. Komlósi Lajos érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkezett, amelyet az előírásoknak megfelelően be is mutatott. A játékvezető a 2017 tavaszi idényben sérülést jelentett, nem vezetett mérkőzést, elmondása szerint térdműtéten esett át.

A fizikai teszt a kiadott tervezetnek megfelelően és meghirdetett időpontokban került megrendezésre reggel hét és tizenkét óra között.

A felmérés reggel fél nyolckor, 22 fokban kezdődött el, az utolsó csoport 33 fokban futott.

A szervezők minden futam előtt szóban felhívták valamennyi résztvevő figyelmét arra, hogy a melegre való tekintettel vagy bármely más egészségügyi okból lehetősége van elhalasztani vagy megszakítani a tesztet, és egy későbbi időpontban teljesíteni a távot. (Egy játékvezető élt is ezzel a lehetőséggel, kérte, hogy egészségügyi okokból később teljesíthesse a tesztet, egy másikuk pedig megszakította futását.)

Az utolsó csoport számára, amelyben Komlósi Lajos is rajthoz állt, a legkisebb terhelést jelentő 2400 méteres (6x400m) folyamatos, szintidő nélküli futás volt előírva. Komlósi Lajos, az előírt teszt utolsó fázisában a futását megszakította, térdfájdalomra hivatkozva. Őt a jelen lévő egészségügyi személyzet azonnal ellátásban részesítette, azonban állapota rohamosan romlott, és a helyszínen lévő szakemberek, illetve a kiérkező mentők minden erőfeszítésük ellenére sem tudták az életét megmenteni.

Hirdetés
Hirdetés