Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A diósgyőri szurkolók a DVTK tulajdonosai lehetnek

| 2018. 09. 28. | 15:53:00
Közfelháborodás, ami a klubnál zajlik - így a polgármester.
A diósgyőri szurkolók a DVTK tulajdonosai lehetnek
Hirdetés
Hirdetés

A DVTK labdarúgócsapat szurkolóinak két százaléknyi tulajdonrészt ajánlott fel ingyenesen Miskolc polgármestere a klubot működtető gazdasági társaságból - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője pénteken.

Szabó Máté tájékoztatása szerint a DVTK stadionavatójának napján tapasztalt szurkolói tüntetés már jelezte, hogy a magyar vidék legnagyobb szurkolótábora mélységesen elégedetlen az NB I-es labdarúgók teljesítményével. A miskolci önkormányzat a DVTK-t működtető társaság kisebbségi tulajdonosa, s a 49 százaléknyi hányadából ajánlott fel két százalékot ingyenesen a szurkolóknak.

Az elmúlt két bajnoki idényben "hajszálon" múlt a csapat kiesése, s a mostani bajnokságban tovább nőtt a drukkerek csalódottsága. Annak ellenére alakult ki ez a helyzet, hogy a diósgyőri labdarúgásban az állami sportfinanszírozással eddig soha nem látott infrastrukturális fejlesztések valósultak meg

- tette hozzá Szabó, aki szerint a diósgyőri labdarúgás önkormányzati támogatása hosszú esztendők óta országos szinten is kiemelkedő, kiszámítható és garantált, ugyanakkor a klub többségi tulajdonát birtokló gazdasági társaság "döntéshozatali rendszere a kizárólagosságon alapul, a gazdasági-társasági döntéseket megalapozó információk fölött csak a többségi tulajdonos, vagy a többségi tulajdonos éppen aktuális megbízottja rendelkezik, emiatt szinte feltárhatatlan a szurkolók számára is, hogy a diósgyőri foci sport-szakmai vezetése miért került 2018 őszére ilyen állapotba."

Hét esztendő alatt Diósgyőrben majd 8 ezerről kevesebb mint a felére esett az átlag nézőszám, miközben 12 edző fordult meg a diósgyőri kispadon.

Kriza Ákos polgármestert idézve a közlemény kitér arra is, hogy a "közfelháborodást előidéző teljesítmény okait kutatva, felelős vezetőként, olyan település polgármestereként, ahol esztendők óta jelentős közpénzeket áldozunk a labdarúgásra, még a legutóbbi időkben is kezdeményeztem tárgyalásokat a klub főtulajdonosával, még csak válaszra sem méltattak."

Mindezek után, az átláthatóság, a közösségi érdekek védelme érdekében a valódi klub tulajdonosokhoz, a diósgyőri szurkolókhoz fordulunk javaslatainkkal, ennek lényege, hogy a szurkolókat képviselő egyesületet, Bundesliga mintára, tulajdonosi jogokkal kívánjuk felruházni. Ennek értelmében, a DVTK-ban meglévő városi tulajdonrészből, első lépésben, 2 százaléknyi tulajdonrészt ingyenesen felajánlunk a diósgyőri szurkolóknak, illetve képviseletüknek. Egyidejűleg felkérjük a futball klub többségi tulajdonosát, hogy a szurkolói képviselet számára, tulajdonrészüknek 2 százalékát ugyancsak ingyenesen, adják át!"

- olvasható a közleményben.

Az NB I. állása

1. Ferencvárosi TC 4 4 0 0 8:1 12
2. MTK Budapest 5 3 1 1 9:8 10
3. MOL Vidi FC 3 1 1 1 6:4 4
4. Honvéd FC 2 1 1 0 1:0 4
5. Debreceni VSC 4 1 1 2 2:5 4
6. Kisvárda 5 1 1 3 2:10 4
7. Paks 5 0 3 2 3:6 3
8. Újpest 2 0 2 0 3:3 2
9. Mezőkövesd 3 0 2 1 3:5 2
10. Puskás Akadémia 4 0 1 3 5:9 1
11. Haladás 5 0 1 4 5:12 1
12. Diósgyőri VTK 5 0 1 4 4:12 1

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés