Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon nagy gondok vannak

| 2018. 09. 25. | 14:56:00
Hatékonyságban a mezőny végén kullog a Diósgyőr.
Miskolcon nagy gondok vannak
Hirdetés
Hirdetés

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legújabb kutatásában azt vizsgálta meg, hogy ebben az idényben mely csapatok lőtték a legtöbbet és a legkevesebbet kapura a különböző európai bajnokságokban. Erről a csakfoci.hu számol be.

A Diósgyőr nem csak az NB I. tabelláján áll egyelőre rosszul (csak a 10. a borsodi gárda 1 győzelemmel), de a lövési kedv sem az erőssége a DVTK-nak, ami jól mutatja, hogy a támadójáték építésénél vannak gondok Miskolcon. A piros-fehéreknél telik el a legtöbb idő egy-egy kísérlet között (több mint 11 perc), ami gyengébb, mint az újonc Kisvárda (10:31) vagy a Mezőkövesd (9:52) átlaga. A Diósgyőrnél (7) eddig nem is lőtt kevesebb gólt csak egy csapat, az egy meccsel kevesebbet játszott Újpest (6).

Némi vigasz, hogy DVTK is elmarad azonban jócskán egész Európa leginkább lövés-impotens csapatától, a skót Hamilton Academical gárdájától (18:12).

Az NB I-ben az élen érdekes módon nem a bajnokságot vezető Ferencváros vagy a meccsein általában ugyancsak többnyire domináló címvédő, a Vidi próbálkozik a legtöbbet időarányosan az NB I-ben, hanem a DVSC, amelynek alig 6 perc és 12 másodperc telik el átlagosan egy-egy lövése között. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés