Hirdetés

A Debrecen ellen támadt fel a Diósgyőr

2018.11.10. 16:33

A Debrecen ellen támadt fel a Diósgyőr
Hasani álomszép gólt rúgott (Fotó: dvtk.eu)

A miskolciak egy kivételesen szép góllal verték a Lokit.

Hirdetés

A Diósgyőri VTK egygólos győzelmet aratott a vendég Debreceni VSC felett a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján. A miskolciak nyolc nyeretlen mérkőzés és sorozatban elszenvedett hat vereség után gyűjtötték be ismét a három pontot, míg a hajdúságiak öt veretlen bajnoki találkozó után kaptak ki.

A DVTK augusztus 18. után szerzett ismét három pontot! 

A Debrecen irányította a játékot, de nem tudta feltörni a hazaiak védelmét, így többnyire csak távoli lövésekkel veszélyeztetett, azokat azonban Antal rendre biztosan védte. A miskolciak aztán egy egyéni villanásnak köszönhetően - Hasani gyönyörű, keresztlécről hálóba vágódó lövésével - váratlanul megszerezték a vezetést. A szünetig hátralévő időben a vendégek beszorították a hazaiakat, de egyenlíteniük nem sikerült.

A folytatásban sem változott a játék képe, a hajdúságiak meddő mezőnyfölényben futballoztak, viszont helyzetet nem tudtak kidolgozni a miskolciak kapuja előtt. Az idő múlásával kiegyenlítetté vált a küzdelem, a Debrecen mégis éppen ekkor vezette legveszélyesebb támadását, de a hazai védelem az utolsó pillanatban tisztázni tudott. A hajrára sem volt képes újítani a DVSC, sőt, a DVTK gyors ellentámadásokkal többször is végleg eldönthette volna a találkozót, de a kimaradt ziccerek ellenére végül minimális előnye is elégnek bizonyult ahhoz, hogy közel három hónap után ismét győzzön az NB I-ben.

Labdarúgó NB I., 14. forduló:
Diósgyőr-DVSC 1-0 (1-0)
DVTK Stadion, 2553 néző. Vezette: Iványi (Medovarszki, Csatári) 
DVTK: Antal - Brkovics, Karan, Tamás - Sesztakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti M. (Mazalovics 92.), Juhar – Hasani (Mihajlovics 72.), Bacsa (Vernes 81.) 
DVSC: Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Barna - Varga K. (Avdijaj 65.), Haris, Tőzsér, Bódi - Könyves (Szécsi 54.), Takács (Jovanovic 77.) 
Gól: 1-0 Hasani (38.) 
Sárga lap: Haris (53.), Kinyik (69.), Szabó B. (72.), Bódi (75.), Avdijaj (85.)
DiósgyőrDebrecen

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés