Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon csúnyán elverték a Diósgyőrt

| 2019. 02. 23. | 20:18:00
Véget ért a miskolcia menetelése.
Nagyon csúnyán elverték a Diósgyőrt
Hirdetés
Hirdetés

Az Újpest hazai pályán fölényes, 5-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában. A fővárosiak egymás utáni nyolcadik bajnoki mérkőzésükön maradtak veretlenek, és szombati sikerükkel a harmadik helyre léptek előre a tabellán.

Hazai fölénnyel indult a találkozó, amely már a hatodik percben góllá érett: Nwobodo beadása után Onovo lőtte a labdát mintegy tíz méterről a diósgyőri kapuba. A vezetés megszerzése után is támadásban maradt az Újpest, a DVTK védői sokszor az utolsó pillanatban mentettek a hazai támadók elől, a támadásvezetésre pedig nem sok energiájuk maradt: az első kapura lövésüket a félidő utolsó percében jegyezhették fel.

A fordulás után szinte azonnal megduplázta előnyét a házigazda csapat: Nwobodo újabb jó beadását ezúttal Nagy Dániel fejelte Bukrán hálójába. A folytatásban egymást érték a kisebb-nagyobb újpesti lehetőségek, helyzetek, a DVTK először a 67. percben a csereként beállt Tajti lövésével veszélyeztetett komolyabban: Pajovicot ekkor a felső léc mentette meg a góltól. Alig két perccel később tovább nőtt a lila-fehér előny, Burekovic szabadrúgásból talált be.

A hajrá még egy-egy Novothny- és Zsótér-gólt tartogatott, így az Újpest jó játékkal, nagy fölénnyel verte a DVTK-t, megszakítva a miskolciak nyolcmérkőzéses veretlenségi sorozatát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés