Háromszoros bravó! Győzelemmel rajtolt a Diósgyőr!

2019.08.04. 20:10

Háromszoros bravó! Győzelemmel rajtolt a Diósgyőr!
(Fotó: dvtk.eu)

A miskolciak kemény csatában nyertek.

Hirdetés

A Diósgyőr hazai pályán 2-1-re legyőzte a Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 2019/20-as szezonja nyitófordulójának vasárnapi játéknapján.

A Diósgyőr nagy elánnal kezdte a mérkőzést, próbálta kiszolgálni a több mint hatezres közönséget, ugyanakkor a Honvéd szokásához híven jól megszervezte a védekezését, így a hazaiak nem tudtak nagy helyzeteket kialakítani. A vendégek szinte a semmiből szereztek vezetést egy miskolci szempontból teljesen feleslegesen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőből. A vendéglátók közvetlenül a szünet előtt egyenlítettek, szintén tizenegyesből, amelyet úgy tűnt, kissé "könnyű síppal" fújt be a játékvezető.

A fordulást követően is a hazaiak irányítottak és a játékrész közepén egy szép akció végén meg is szerezték a vezetést. Ezt követően a Diósgyőr inkább a kontrákra rendezkedett be, a Honvéd támadásaiból viszont hiányzott az átütő erő. A fővárosiak az utolsó percekben kerültek a legközelebb az egyenlítéshez, de a helyzetek kimaradtak, az eredmény nem változott.

A kispestiek 2016 nyarán nyertek legutóbb a DVTK vendégeként, azóta egy döntetlen mellett ez volt a negyedik vereségük.

 OTP Bank Liga, 1. forduló:
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-1 (1-1)
Miskolc, 6139 néző, v.: Bognár
Diósgyőri VTK: Danilovic - Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Adukor - Sesztakov (Juhar, 86.), Hasani (Boros, 57.), Tajti (Szabó B., 80.) - Prosser
Budapest Honvéd: Berla - Niba, Batik, Kamber, Ikenne-King, Uzoma (Cipf, 77.) - Gazdag (Kukoc, 34.), Kesztyűs, Banó-Szabó - Kulacs (Moutari, 71.), N'Gog
Gólszerzők: Tajti (45., 11-esből), Sesztakov (75.), illetve N'Gog (37., 11-esből)
Sárga lap: Karan (72.), Tamás (83.), illetve Niba (60.), Kamber (83.)
DVTKDiósgyőrHonvéd

Szóljon hozzá!

Hirdetés