Szeged is stadiont kapott, nagyon szépet

2019.08.29. 14:06

Szeged is stadiont kapott, nagyon szépet
(Fotó: illusztráció)

Világhírű tenor avatta.

Hirdetés

Kiss-Rigó László püspök kijárta, elkészült a szegedi Szent Gellért Fórum. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia sportcentrum tíz hektáron terül el, és a futballstadionnal együtt otthona lesz a város sport- és kulturális rendezvényeinek, a katolikus egyház által gondozott gyermekeknek, a több mint 300 utánpótlás-játékosnak, valamint a helyi felnőtt csapatnak is. Helyet kapott a sportcentrumban egy rendezvényközpont, négy hibrid füves pálya, szabadtéri színpad és lelátó, amfiteátrum, teniszpálya, műanyag borítású grundfocipálya, futópálya és játszótér is. 

Szerdán este már a világhírű tenor, Plácido Domingo koncertezett a létesítményben. Az új komplexumba most először léphetett be a nagyközönség.

Szeptember 8-án vasárnap a Szeged-Csanádi egyházmegye közösségének hatezer tagját látják vendégül egy közös misével záruló családi nap keretében. Az ősz folyamán pedig egy labdarúgó-mérkőzéssel is felavatják a stadiont. Ekkor a KEK-győztes, kétszeres olasz bajnok, hétszeres Olasz Kupa-győztes, európai Szuperkupa-nyertes Lazióval játszik stadionavató mérkőzést a Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgócsapata.

 

labdarúgásSzegedstadion

Szóljon hozzá!

Hirdetés