Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Légióst igazolt a DVTK. Az edzőmenesztés napján...

| 2019. 09. 03. | 20:02:00
A miskolciak rutinos játékossal erősödtek.
Légióst igazolt a DVTK. Az edzőmenesztés napján...
Hirdetés
Hirdetés

Rutinos portugál középpályást igazolt a DVTK. Rui Pedro az FC Porto akadémiáján nevelkedett, majd számtalan alkalommal pályára lépett a portugál utánpótlás-válogatottakban is. Román bajnoknak és magyar bajnoknak is mondhatja magát. Legutóbb az FTC játékosaként kölcsönben Szombathelyen segítette gólokkal a csapatát, írja a dvtk.eu.

Teljes nevén Rui Pedro Couto Ramalho az FC Portónál kezdte pályafutását, szerepelt a portugál utánpótlás-válogatottakban, 2007-ben pedig a Porto első keretével készülhetett. A rendszeres játéklehetőség érdekében többször is kölcsönadták a kék-fehérek, majd 2011-ben Kolozsvárra igazolt.

A CFR Cluj csapatával Rui Pedro 2012-ben megnyerte a román bajnokságot, így a következő szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelhetett a kolozsvári csapattal, a Sporting Braga elleni hazai csoportmeccsen pedig mesterhármast lőtt, és pályára lépett a Manchester United ellen is.

Három esztendő után hazatért Portugáliába, az Academica Coimbra játékosa lett, két év után pedig Szófiába, a bolgár rekordbajnok CSKA Sofia csapatába igazolt, ahol bajnoki ezüstérmet ünnepelhetett.

Rui Pedro 2017 nyarán érkezett Magyarországra, ekkor igazolta le az FTC. Összesen 9 alkalommal lépett pályára a budapesti zöld-fehéreknél, majd 2019 januárjában kölcsönvette a Szombathelyi Haladás, ahol előző csapatával ellentétben már alapemberként számítottak rá és nagy szerepe volt abban, hogy a szombathelyiek a vártnál gyengébb őszi szereplésük után tavasszal végig harcban voltak a bennmaradásért. Nyáron ismét a Ferencvárossal kezdte meg a felkészülést, szeptembertől azonban már a DVTK játékosának vallhatja magát. 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés