Rossi szerint a bírók hibáztak az első szlovák gólnál

borsodihir.hu

2019.09.10. 07:55

Rossi szerint a bírók hibáztak az első szlovák gólnál
A válogatott akarását a közönség is elismerte (Fotó: MLSZ.hu)

Ma mindent sötéten látok és így vannak ezzel a játékosaim is – mondta a szövetségi kapitány.

Hirdetés

A kihagyott lehetőségek és balszerencsés bírói döntéseket emlegette a Szlovákia ellen 2-1-re elveszítet Eb-selejtezőt követően Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 

– A vereség ellenére elismerés jár a játékosaimnak, mert jól játszottunk, sőt talán jobban is, mint a szlovákok. Több lehetőségünk adódott, mint ellenfelünknek, de mi nem tudtuk értékesíteni ezeket, a vendégek pedig kihasználták a helyzeteiket. Bizonyítottuk, hogy felérünk a szlovák válogatotthoz, és ezzel természetesen nem akarom elvitatni ellenfelünk képességeit, mert klasszis játékosokból álló, kiváló csapattal találkoztunk. Balszerencsések voltunk, a játékvezetői döntésekben és a sérülések terén is. Lovrencsics kényszerű cseréje után Nagy Ádámot is le kellett hoznunk, emellett Kleinheisler is cserét kért, és a végén Sallai is jelezte, hogy gondjai vannak. Sajnos éppen azt a két mérkőzést veszítettünk el, amelyek megnyerésére leginkább számítottunk – fogalmazott. 

– Igyekszünk bizonyítani a következő mérkőzéseken. Innen nagyon nehéz lesz, de hinnünk kell magunkban, csak így lehet nekifutni a hátralévő három találkozónak. Még sok mérkőzés hátra van a csoportban, ezeken bármi megtörténhet, gondoljunk csak a horvátok döntetlenjére Azerbajdzsánban. Nincs minden veszve, még akkor sem, ha ma mindent sötéten látok és így vannak ezzel a játékosaim is. Dolgoznunk kell tovább, és hinni abban, hogy a munkánk meghozza az eredményét – fejezte be sajtótájékoztatóját a szövetségi kapitány.

Rossi a Nemzeti Sport tudósítása szerint arról is beszélt, miszerint „túlmegy egy határon, hogy méteres lest nem vesznek észre, de ez nem feltétlenül a játékvezető hibája, a segítőit kell elmarasztalni”.

Pavel Hapal elmondta: csapata teljesen más arcát mutatta, mint három nappal korábban, a horvátok ellen, jól használta ki a lehetőségeit, és a fiatalok is jó teljesítményt nyújtottak. – Motivált volt a csapat, a játékosok  meg akarták mutatni, hogy a horvátok elleni mérkőzés egyszeri kisiklás volt, és sokkal jobban is tudnak játszani. Megérdemelten nyertünk, védekezésben jól teljesítettük, emellett hatékonyan használtuk ki az adódó helyzeteinket, és akár a harmadik gólt is megszerezhettük volna, gondolok itt Mak nagy lehetőségére. A sikerhez szükség volt egy jó kapusteljesítményre is, és persze volt némi szerencsénk is, de ez velejárója a futballnak – közölte a szlovákok szövetségi kapitánya. 

Szoboszlai Dominik, a hazai találat szerzője (a középpályás szabadrúgásból volt eredmémyes) így nyilatkozott az M4 Sportnak: „Nagyon akartuk a sikert, le a kalappal a csapat előtt, nagyot küzdött. A szerencse sem volt velünk, de most már mindegy, előre kell néznünk, ezt a meccset elfelejtjük, és megyünk tovább. Mondtam Baráth Botondnak és Besének, hogy álljanak oda a kapus elé a szabadrúgásnál, hogy ne lássa, merre megy a labda, de igazából mindegy volt, hogy látja-e. Szerencsére sikerült gólra váltanom a szabadrúgást, de sajnos ez sem volt elég”.
labdarúgásMagyarországválogatott

Szóljon hozzá!

Hirdetés