A kormány pozitív választ adott a budapesti rendezésre

2019.10.17. 17:51

A kormány pozitív választ adott a budapesti rendezésre
Az új Puskás Arénát november 15-én adják át (Fotó. Puskás Stadion/Facebook)

Egy ilyen esemény turisztikai szempontból is jelentős.

Hirdetés

Megjelent egy új kormányhatározat, amely a 2022-es vagy a 2023-as férfi labdarúgó Európa-liga döntőjének megrendezésére benyújtandó pályázathoz szükséges kormányzati intézkedéseket taglalja - írja az Infostart.

Eszerint a kormány támogatja, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) megpályázza az Európa-liga-döntő megrendezését, sőt garanciát is vállal rá.

A pályázattal kapcsolatos kormányzati feladatokat a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztosnak kell összehangolnia. Ha a pályázat sikeres, az emberi erőforrások miniszterének kell a további kormányzati intézkedésekről és a részletes költségvetésről előterjesztést tennie. Ehhez a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztost és a Miniszterelnökséget vezető minisztert is be kell vonnia.

Az Európa-liga-döntő lebonyolításához kapcsolódó turisztikai feladatokról a Magyar Turisztikai Ügynökségnek kell majd gondoskodnia, a kommunikációs feladatokat a Nemzeti Kommunikációs Hivatal intézné.

A lap megjegyzi, hogy az új Puskás Arénát november 15-én adják át, az MLSZ korábban pedig már jelezte, hogy alkalmas létesítmény birtokában szeretne jelentős eseményeknek otthont adni.

BudapestPuskás Ferenc Stadion

Szóljon hozzá!

Hirdetés