Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs DVTK Miskolc nélkül, de nincs élet Miskolcon a Diósgyőr nélkül

| 2020. 03. 06. | 17:07:00
Folytatódik az önkormányzat és a klub együttműködése.
Nincs DVTK Miskolc nélkül, de nincs élet Miskolcon a Diósgyőr nélkül
Hirdetés
Hirdetés

Egy évre szóló együttműködési megállapodást kötött pénteken a miskolci önkormányzat, a Miskolc Holding és a DVTK labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft., a társaság 108 millió forint szponzorálási pénzt kap Miskolctól. Veres Pál, Miskolc polgármestere az aláírást követően azt mondta:

bár korábban voltak feszültségek a város és a DVTK-t működtető társaság között, ez már megszűnt.

Úgy fogalmazott: a DVTK több mint egy csapat, meghatározó, közösségformáló erő a város életében, nem létezhet miskolci sportélet DVTK nélkül, és a DVTK sem létezhet Miskolc nélkül. Szavai szerint Diósgyőr olyan értéke a városnak, amelyet erősíteni kell.

A városvezetés elkötelezett a DVTK mellett, ezért az önkormányzat teherbíró képességének megfelelően igyekszik minél hatékonyabban és aktívabban szerepet vállalni annak érdekében, hogy megfelelő színvonalon biztosítsa a DVTK-nál folyó sportszakmai munka, utánpótlás-nevelés és közösségformálás fenntartását - mondta. Veres Pál hozzátette: a jövőben közösen fogják megvizsgálni az együttműködés konkrét területeit, és a megfelelő támogatási formákat, lehetőségeket.

Tamás Gábor, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője arról szólt, hogy Miskolc és az 1910-ben alakult diósgyőri klub összeforrt, a várossal konstruktív az együttműködés, amely tovább folytatódik, "nem létezik miskolci sport Diósgyőr nélkül, a DVTK nagyon fontos része Miskolcnak".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés