Fizetéscsökkentés a Diósgyőrnél: mínusz 30 százalék!

2020.04.01. 10:16

Fizetéscsökkentés a Diósgyőrnél: mínusz 30 százalék!
(Fotó: illusztráció)

A többi munkavállalónál szociális szempontokat is figyelembe vettek Miskolcon.

Hirdetés

A járványügyi veszélyhelyzet miatt kialakult gazdasági válsághelyzetre reagálva a DVTK menedzsmentje pénzügyi megszorító intézkedésekről határozott. A működési költségek csökkentése mellett a vezetőség közös megegyezéssel csökkenti a menedzsment tagjai, a labdarúgók, az edzők és a klub többi munkavállalójának fizetését, írja a dvtk.eu.

Rövid egyeztetést követően a labdarúgók, a Feczkó Tamás vezette szakmai stáb és a menedzsment tagjai lemondtak április 1-től fizetésük 30 százalékáról. A többi munkavállaló bére jövedelmük függvényében sávosan, kisebb mértékben csökken, tekintetbe véve szociális szempontokat is.

A döntések egyetlen célja a klub működésének megfelelő színvonalon történő fenntartása, annak érdekében, hogy a járvány vége után hasonló struktúrában tudjon a DVTK tovább működni, mint a koronavírus megjelenése előtt. Az a célunk, hogy a lehetőségekhez mérten megtartsuk sportolóinkat és dolgozóinkat. Azt mi sem tudjuk, hogy a járvány meddig tart, de azt igen, hogy a gazdaság és azon belül a szórakoztatóipar, amelynek egyik legfontosabb ága a sport, egyelőre beláthatatlan mértékben sínyli meg a járvány okozta helyzetet. Ezeket a nagyon nehéz döntéseket most kell meghozni a jövő érdekében

- mondta Sántha Gergely, a DVTK elnöke, aki köszöni a dolgozóinknak, a játékosainknak és a szakmai stábnak, hogy a DVTK hosszútávú működését szem előtt tartva hozták meg döntésüket!

labdarúgásDVTK

Szóljon hozzá!

Hirdetés