Hirdetés
Hirdetés

Zsinórban nyolcadszor nyert a Ferencváros a Diósgyőr ellen

| 2020. 12. 06. | 10:52:00
Az egyenlítés még összejött a miskolciaknak...
Zsinórban nyolcadszor nyert a Ferencváros a Diósgyőr ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A címvédő és listavezető Ferencváros 3-1-re győzött a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában. A két csapat legutóbbi nyolc találkozóját az FTC nyerte, amely a mostani bajnokságban kilenc győzelemmel és két döntetlennel továbbra is veretlen.

 Gyorsan vezetést szerzett a Ferencváros, kevés érintéssel jutott el a DVTK kapujához, és egy pontos beívelésre Baturina jól érkezett. Nem sokkal később összejött az egyenlítés a hazaiaknak: előbb Rui Pedro egyedül tört kapura, de Dibusz nagy bravúrral védett, majd pár másodperc múlva Haratin megmozdulását szabálytalannak látta a játékvezető, a megítélt büntetőt pedig Rui Pedro értékesítette.

 Többet kezdeményezett a Ferencváros, de nem alakított ki sok helyzetet, amikor viszont komoly gólszerzési lehetősége adódott, azzal élt is, így Zubkov jóvoltából megint előnybe került. A Diósgyőr eleinte  kontrákkal próbálkozott, majd a játékrész második felében többet birtokolta a labdát, de helyzet ekkor már egyik oldalon sem adódott.

 A második félidő első negyedórájában sok volt a sárga lapos szabálytalanság, nem alakult ki folyamatos játék, aztán egy-két percen belül többször is gólt szerezhetett volna az FTC, amely azonban az első kettős cseréje után döntötte el a mérkőzést, a frissen beállt Uzuni révén.

 Szerhij Rebrov igyekezett pihentetni csapatát a keddi, kijevi Bajnokok Ligája-mérkőzésre, erre utalt a kezdőcsapat összeállítása, majd a sok csere a második félidőben. A DVTK próbálkozott a hátra lévő időben, de nem változott az eredmény, pedig mindkét oldalon voltak még nagy helyzetek. A Ferencváros a döntő pillanatokban hatékonyabbnak bizonyult, így célját elérve készülődhet a következő feladatra.

Hirdetés
Hirdetés