Hirdetés
Hirdetés

Miskolc pénzügyei feketén-fehéren

| 2021. 02. 26. | 17:53:00
A következő két hétben az önkormányzat minden háztartásba eljuttatják a kiadványt.
Miskolc pénzügyei feketén-fehéren
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hazai közéletben egyedülálló és egyúttal hiánypótló kiadvánnyal jelentkezett Miskolc városa Számadó címmel, amely már elérhető az interneten – jelentette be a miskolci Városházán tartott sajtótájékoztatóján Simon Gábor. A Velünk a Város frakcióvezetője felidézte, hogy 2019-ben Veres Pál polgármester és az őt támogató frakciószövetség nyitott városházát ígért, ennek megfelelően dolgozik azóta is, és ennek a részeként valósult meg a kiadvány.

Huszonnégy oldalon alapos részletességgel veszi végig, hogyan alakult ki Miskolcon az a gazdasági helyzet, amelyben most van a város. Tételesen leírja az előző városvezetéstől átvett örökséget, az azóta eltelt másfél év városgazdálkodási tényeit, különösen a COVID-járvány hatását. Taglalja a bevezetett kormányzati elvonásokat, amelyek együtt gyakorlatilag a működőképesség határára sodorták Miskolcot.

Simon Gábor hangsúlyozta, különleges a kiadvány abból a szempontból is, hogy politikailag nem minősít, nem keres felelőst, csak rögzíti azokat a gazdasági adatokat, amelyek a várost 2019 őszétől a mai napig meghatározzák. A következő két hétben az önkormányzat minden háztartásba eljuttatja nyomtatott formában a kiadványt, hogy minden Miskolci tisztában legyen a tényekkel, a Velünk a Város frakció tagjai pedig segíteni fognak az adatok értelmezésében, az összefüggések és következmények bemutatásában.

Hirdetés
Hirdetés