Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magabiztos újpesti győzelem a Mezőkövesd ellen

| 2021. 04. 17. | 19:06:00
A hazaiak három gólt lőttek.
Magabiztos újpesti győzelem a Mezőkövesd ellen
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Kupában döntős Újpest 3-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első szombati találkozóján. A borsodiak sorozatban hetedik idegenbeli bajnoki meccsükön maradtak nyeretlenek – öt döntetlen, két vereség –, az Újpest viszont egymás után negyedszer nyert hazai pályán, ezeken a találkozókon ráadásul gólt sem kapott.

Sikerükkel a fővárosiak a tabella hatodik helyére léptek előre, és megelőzték a Mezőkövesdet.

A kilencedik percben a hazaiak koszovói jobbhátvédje, Lirim Kastrati szép góllal szerzett vezetést: miután érzékelte, hogy Szappanos egy lépéssel kimozdult a kapujából, a tizenhatos sarkának közeléből, nagyjából 22 méterről úgy ívelt a hálóba, hogy a labda a kapufáról pattant be. A folytatásban is támadásban maradt az Újpest, sokkal többet birtokolta a labdát és több lehetősége volt, újabb gólt mégsem sikerült szereznie. Az első félidő második felében már kiegyenlítettebb volt a játék, a fővárosiak egy ellenakció végén mégis növelni tudták az előnyüket:

Giorgi Beridze passzát a szerb Nikola Mitrovic lőtte a kapuba a szünet előtt.

Pintér Attila vezetőedző a szünetben hármat cserélt, ám a Mezőkövesdnek a második félidő elején sem volt számottevő esélye a szépítésre, sőt Branko Pauljevic beadásából Junior Tallo a hatvanadik percben a hálóba fejelt, ezzel eldöntötte a meccset az Újpest javára. A hátralévő fél óra sem telt unalmasan, mert a hazaiak nem változtattak játékukon, számos támadást vezettek, melyek végén helyezeteket alakítottak ki, ám az előnyüket már nem tudták növelni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés