Bejött a papírforma: Magyarország-Portugália 0-3

2021.06.15. 19:46

Bejött a papírforma: Magyarország-Portugália 0-3
Gulácsi Péter nem tehetett semmiről... (Fotó: mti)

Szombaton a világbajnoki címvédő Franciaország vár a magyarokra.

Hirdetés

Hirdetés

Az Európa-bajnoki címvédő, a Cristiano Ronaldót is felvonultató Portugália ellen kezdte meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a kontinensviadalon. Fergeteges hangulatot varázsoltak a magyar szurkolók a Puskás Arénában, ez volt az első találkozója az idei EB-nek, amelyet telt ház előtt rendeztek meg, így mintegy 65 ezer magyar várta a lelátókon azt, hogy a mieink csodát tegyenek a jóval nagyobb tudású ellenféllel szemben.

Legutóbb a 2016-os EB-n találkozott a két válogatott, akkor a magyarok háromszor is vezettek, ám Cristiano Ronaldóék mindannyiszor egyenlítettek, végül mindkét gárda továbbjutott a csoportból, a magyarok elsőként.

Ahogyan azt várni lehetett, a portugálok nagy fölényben futballoztak az első félidőben, de Gulácsi kapuja sokáig nem forgott veszélyben. A Rossi-csapatnak hosszú perceken át még arra sem adtak esélyt a luzitánok, hogy átlépjék a félpályát. Egyetlen felvillanása volt a magyar együttesnek: Szalai fejese azonban nem okozott gondot a portugál cerberusnak. A portugálok a sokszor nyomasztó fölényük ellenére is csak néhány lehetőséget dolgoztak ki, de azokat mind kihagyták, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A hajráig minden rendben volt...

Szünet után sokkal többet támadott a magyar együttes, mint az első félidőben, de továbbra is a vendégek játszottak nagy mezőnyfölényben. A magyarok a nagyon sokat dolgozó Szalai Ádámnak köszönhetően jutottak el távoli lövésekig, de gond nélkül védett a portugál kapus. A hajrához közeledve a csereként beállt Schön szép akció végén betalált, felrobbant a stadion, de korai volt az öröm, mert les miatt érvénytelenítette a bíró. Nem sokkal később, a 84. percben Guerreiro egy szerencsés lövéssel megszerezte a vezetést a címvédőnek (0-1), kisvártatva Cristiano Ronaldo is betalált tizenegyesből (0-2), majd a legvégén akcióból is (0-3), így bejött a papírforma. A magyar együttes ezzel együtt nem kárhoztatható, mert szinte végig nagyon szervezetten védekezett.

Marco Rossi csapatára szombaton 15 órától a világbajnoki címvédő Franciaország vár a Puskás Arénában.

Labdarúgó Európa-bajnokság, F-csoport
Magyarország-Portugália 0-3 (0-0)

Foci EBMagyarországmagyar válogatottPortugália

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés