Hirdetés
Hirdetés

A Vasasból erősített a Diósgyőr

| 2022. 06. 17. | 19:38:00
Középső védő érkezett Miskolcra.
A Vasasból erősített a Diósgyőr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korához képest rendkívül rutinos, 26 éves középső védőt igazolt a DVTK, aki az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát. Viczián Ádám 172 másodosztályú és 20 élvonalbeli bajnoki tapasztalatával érkezett Diósgyőrbe - írja a dvtk.hu.

Viczián Ádám támadóként kezdte pályafutását szülővárosában, Békéscsabán. Még jócskán utánpótláskorú játékosként, mindössze 15 és fél évesen mutatkozott be a felnőttek között egy 2011. májusában lejátszott Békéscsaba - Mezőkövesd másodosztályú bajnokin.

Fokozatosan épült be az első csapatba, míg nem a 2014/2015-ös idényben már a mérkőzések felén pályára lépett, Bernd Storck be is válogatta az U20-as vb-re készülő válogatott bő keretébe - még mindig támadóként.

A Békéscsaba feljutását követően az élvonalban 19 évesen mutatkozott be, és 20 mérkőzésen kapott szerepet. A búcsút követően is maradt a Viharsarokban, és a következő három idényben vitathatatlanul alapemberré vált, kiérdemelte a csapatkapitányi karszalagot, miközben támadóból középpályás lett, majd középső védőként erősítette csapatát. Ugyan távolabb került az ellenfél kapujától, de gólérzékenységét megtartotta, igaz elsősorban pontrúgások után veszélyeztetett, a 2018/2019-es idényben 6 gólt is fejelt.

2019-ben igazolt a Vasasba és a beilleszkedést követően itt is alapemberré vált. Az előző bajnokságban azonban kiszorult a csapatból, így a távozás mellett döntött, és elfogadta a DVTK ajánlatát.

Hirdetés
Hirdetés