Hirdetés

Hirdetés

Elhunyt az Újpest egykori kiválósága, Tóth József

mlsz.hu

2022.08.12. 15:58

Elhunyt az Újpest egykori kiválósága, Tóth József
(Fotó: MLSZ)

Szerepelt többek között az 1978-as argentínai és az 1982-es spanyolországi világbajnokságon

Hirdetés

Elhunyt Tóth József korábbi 56-szoros válogatott labdarúgó. - adta hírül az MLSZ. A magyar válogatott és a Pécs, valamint az Újpesti Dózsa egykori kiválósága 70 éves volt. A mindenki által csak Jokka becenéven ismert játékos Mosonmagyaróváron született, 1951 december másodikán. Tóth itt kezdett el futballozni, majd 1969-ben Pécsre került, ahol összesen 132 mérkőzésen lépett pályára, amelyek három gólt szerzett.

Hat évvel később Újpestre igazolt, az itt töltött kilenc éve alatt 263-szor húzta magára a lila-fehér szerelést. Újpesten töltötte legszebb éveit, kétszer lett magyar bajnok és kétszer hódította el a Magyar Népköztársasági Kupát a csapattal, igazi közönségkedvenccé vált. 1984-ben az MTK-VM-hez szerződött, itt két év alatt ötvenhat mérkőzésen játszott. Pályafutását a finn IF Kraft együttesében fejezte be.

A válogatottban 56 alkalommal szerepelt, többek között az 1978-as argentínai és az 1982-es spanyolországi világbajnokságon. Egyetlen válogatottbeli gólját éppen az utóbbi tornán szerezte, a Salvador elleni 10-1-es győzelem alkalmával.

Tóth Józsefet a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti.

labdarúgásMLSZTóth József

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés