Hirdetés
Hirdetés

Bendegúz, a keresszékes világjáró Miskolcon

| 2017. 12. 06. | 17:55:00
A fél világot már felfedezte.
Bendegúz, a keresszékes világjáró Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt másfél évtizedben – Ausztráliát kivéve – bejárta a fél világot, közel száz országban szerzett tapasztalatokat, hol gyalogosan, hol négylábú állatok hátán ülve, hol terepjárón közlekedve. Több nyelven kommunikál, magyarul és románul anyanyelvi, angolul tárgyalási szinten, ha muszáj, oroszul németül, franciául, spanyolul is beszél, de nem adják el svédül, hollandul sem, valamint ismer egy-két ázsiai, afrikai, dél-amerikai nyelvjárást is. 

Sportbaleset következtében megsérül a gerince, kerekesszékbe kerül. Régi-új hobbijának, az utazásnak hódolva a kerekesszék csak nyűg a nyakán. Skandináviában jön rá, hogy a De Jure Alapítvány filozófiája, miszerint közös a világunk, nincs külön világ épeknek és sérülteknek, nagyon is igaz, ezért itthon is részt vesz az önrendelkező életért, emberi jogokért és akadálymentességért vívott harcban. 

Gyermekkora óta szeret fotózni, képeiből kiállításokat szervez, kalandjairól naplót vezet. Jelentős médiaszereplést tud maga mögött, 1999 óta rendszeresen publikál online és papír alapú magazinokban, mint pl. a Go-Utazási Magazin vagy a Pannon Presztízs Magazin.

Hirdetés
Hirdetés