Nem a szokásos dráma készülődik Miskolcon

borsodihir.hu

2019.09.21. 09:46

Nem a szokásos dráma készülődik Miskolcon
Élményekben gazdag estét ígér a színház! (Fotó: Miskolci Nemzeti Színház, Facebook))

Különleges programokkal várnak a Színházak éjszakáján.

Hirdetés

Ma van a magyar dráma napja: magyar szerzők műveivel, rendhagyó programokkal és díjátadóval is ünnepelnek a színházak országszerte és a határon túl is.

A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg ezen a napon, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, és új művek születését ösztönözzék. Idén a magyar dráma napján rendezik meg a Színházak éjszakáját. A rendezvényen harmincnégy budapesti teátrum várja a közönséget kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és mintegy kétszáz egyéb programmal, de vidéken - például Miskolcon, Kecskeméten, Nyíregyházán, Szombathelyen és Debrecenben - is készülnek programokkal.

A Miskolci Nemzeti Színházban 20 órától egészen éjfélig ismét lehetőség nyílik betekinteni a teátrum kulisszák mögé, nyílt próbákkal, színházi titkokkal és meglepetésekkel várják az érdeklődőket a teátrumban. A programokról itt olvashatnak részletesen, bár hely már nincs a színház közlése szerint.
MiskolcdrámaSzínházak éjszakája

Szóljon hozzá!

Hirdetés