Ingyenes online időtöltések kényszerpihenő idejére

Borsodihir.hu, MTI

2020.03.23. 10:10

Ingyenes online időtöltések kényszerpihenő idejére
Hasznosan, szórakoztatóan is telhet a kényszerszünet (Fotó: Pixabay)

Lapozza fel az elmúlt két évszázad magyar újságjait!

Hirdetés

Hirdetés

Számos online programot kínálnak a kulturális intézmények a koronavírus-járvány idejére.

  • Az Arcanum március 23-tól egy hónapra ingyenesen elérhetővé teszi 12 magyar könyvkiadó összes kiadványát, az elmúlt két évszázad magyar újságjait, folyóiratait.
  • A fővárosi Madách Színház videósorozatot indít március 23-án a Facebook-oldalán, valamint a honlapján. A videókon a teátrum vezető művészei egy-egy dalt adnak elő a repertoár darabjaiból. A videókat kétnaponta töltik fel, a dalok az elmaradt műsor sorrendjét követik.
  • A Békéscsabai Jókai Színház netes felületein elérhetők a színészek saját verses-zenés produkciói; óvodásoknak készült a színház Mesevilág-sorozat, a Netszínházban pedig az elmúlt évadok bemutatóinak felvételét láthatják; a költészet napja alkalmából online versmondásra hívják az irodalomkedvelőket Versek a vesztegzárból címmel. A legjobb felvételek megjelennek a színház netes felületein.
  • Európa 2020, a remény himnusza címmel jelent meg a két énekes-előadóművész, Nagy Szilárd és Ragány Misa videóklipje, amellyel a világot sújtó vírusjárványra reagálnak. A klipben feltűnik Varga Miklós is.
  • A Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei a veszélyhelyzet fennállásáig naponta frissülő, digitális, múzeumi tartalmakkal készülnek, a produkciók elérhetők a Facebookon, illetve az intézmény honlapján.. A Virtuális múzeumpercek című rovatban minden hétköznap múzeumi tartalmak láthatók, virtuális séták a kiállítóhelyeken. A Kreatív múzeumpercek - gyerekeknek című rovatban pedig minden nap játékos, kreatív feladatokkal, videókkal készülnek az óvodások és kisiskolások számára.
Magyarországolvasáskoronavíruskaranténkultúra

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés