Hirdetés

Autós szafaripark nyílik az M3-as mellett

| 2020. 05. 17. | 11:56:00
Biztonságos és egyedülálló szabadtéri szórakozási lehetőség.
Autós szafaripark nyílik az M3-as mellett
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kijárási korlátozás Pest megyére is vonatkozó megszűnését követően Ifj. Richter József cirkuszigazgató ötlete nyomán május 20-án, szerdán megnyit hazánk első és egyetlen autós szafariparkja Szadán.

Magyarország legnagyobb utazócirkusza közel 100 állatával jelenleg téli szállásán, egy 5 hektáros területen állomásozik Szadán. A gyönyörű környezet és az egzotikus állatpark páratlan lehetőséget nyújt a biztonságos szabadtéri élményre. Kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval hajthatunk be a park területére, ahol közelről csodálhatjuk meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait a zebmárokat…

Természetesen járványügyi szempontból is minden előírásnak megfelelően nyitja meg kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz szafariparkja. – Szigorú szabályokat hoztunk, hogy mindenki 100 százalék biztonságban tudjon kikapcsolódni nálunk. Az érkező személyautókkal csak a kijelölt útvonalon lehet haladni. A parkban egyszerre csak korlátozott számú járművet engedünk be, melyek maximum 1 órát tartózkodhatnak a területen. A bejárat előtti torlódás elkerülése végett pedig kizárólag azokat a vendégeket tudjuk fogadni turnusainkon, akik előzetesen regisztráltak online. Bizonyára sokan nem fognak beférni az elején, de minden kedves érdeklődő türelmét kérjük – foglalja össze Ifj. Richter József cirkuszigazgató.

– A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályával és a megyei Járványügyi és Állatvédelmi Osztály állatvédelmi felügyelőjével egyeztetve megtaláltuk azokat a megoldásokat, melyekkel az előírásoknak minden szempontból eleget tudunk tenni. Korábbra terveztük a megnyitást, de pont azért halasztottunk, hogy semmilyen szabály, biztonsági előírás ne kerülje el a figyelmünket. Mivel hazánkban eddig nem volt ilyen jellegű szolgáltatás, rendkívül komplex feladat volt feltérképezni a lehetőségeket – fejti ki a cirkuszigazgató, aki ezúton is köszöni Szada nagyközség polgármesterének a park megnyitását támogató határozatát. A társulat vezetője azt is elárulta, hogy munkájuk gyümölcse egy páratlanul izgalmas útvonal lett, mely során egészen közel kerülhetünk egzotikus állataikhoz.

Másfajta élmény a közönségnek

Kiruccanásunkkal egyúttal segítséget is nyújthatunk a bevétel nélkül maradt társulat részére. – Régi álmom valósul meg a szafariparkkal, ami egyúttal mentőöv is számunkra, hiszen a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz és az Richter Flórián Cirkusz is. Hatalmas költségeket jelent a két társulat közel 100 állatának eltartása, de mégsem kezdtünk adománygyűjtő akciókba. Próbáljuk magunk megoldani ezt az egyedi kialakult helyzetet, úgy, hogy élményt nyújtunk a közönségünknek – foglalja össze Ifj. Richter József.

Előzetes online regisztráció kötelező ITT

Jegyárak
Gyerek:
2 éves kor alatt ingyenes
14 éves korig: 1 500 forint
Felnőtt: 2 000 forint

Szadai lakosok lakcímkártya felmutatásánál 10% kedvezményben részesülnek.

Hirdetés