Hirdetés

A múzeumok éjszakáján Miskolcon is vár a MÁV

MTI

2022.06.22. 17:13

A múzeumok éjszakáján Miskolcon is vár a MÁV
Fotó: Programturizmus.com

És még legalább húsz helszínen.

Hirdetés

Hirdetés

Idén 15 település több, mint 20 helyszínével csatlakozott a MÁV-Volán-csoport a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz. Június 25-én többek között Szolnokon, Nagykanizsán, Szentesen, Szegeden, Miskolcon, Szombathelyen, Debrecenben és Budapesten várják az érdeklődőket számos programmal, köztük vasúttörténeti kiállításokkal, épületbejárásokkal és műhelylátogatásokkal a vasutasok - közölte az MTI-vel az MÁV-csoport szerdán.

A közlemény szerint Miskolcon, a MÁV-START telephelyén a fűtőház életébe tekinthetnek be az érdeklődők. Akik pedig a Miskolc-Tiszai Rendelkező központba (Dominó) látogatnak megtudhatják, hogy miként lehet irányítani egy pályaudvar vonatközlekedését. A rendezvény keretében a Volánbusz négy új autóbusza (Volvo 8900 B6SC, Credobus Econell 12, MAN Lion's City GL A23, Mercedes Intouro M) is megtekinthető lesz.

A debreceni MÁV-székházban "A vasúti távközlés története" című kiállítás látogatható a Múzeumok éjszakáján, amelyen különféle morzetávírókkal, távgépírókkal, induktoros (kurblis) és számtárcsás telefonokkal, régi és újabb vasúti távközlő berendezésekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Püspökladányban, a Püspökladány-Törökszentmiklós vonalszakasz utastájékoztató rendszerét vezérlő számítógépet, továbbá az állomás elektronikus biztosítóberendezését mutatják be.

MÁVMúzeumok Éjszakája

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés