Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három családi programötlet a téli szünetre

| 2022. 12. 20. | 09:19:00
XXX
Három családi programötlet a téli szünetre
Hirdetés
Hirdetés

A téli szünet tökéletes lehetőség arra, hogy a családtagjainkkal igazán minőségi időt töltsünk el. Rendkívül fontos, hogy időről-időre valamilyen programot szervezzünk a szeretteinkkel, hiszen a közös szórakozás hatalmas élmény az egész család számára. 

Az idei téli szünet hosszabb lesz a megszokottnál, épp ezért érdemes már előre betervezni egy kis közös időtöltést. Összegyűjtöttünk 3 programötletet, melyek garantáltan emlékezetes napot ígérnek! Mivel a csak néhány órát igénybe vevő programok gyerekkel is gond nélkül látogathatóak, ezért még a délutáni alvás sem kerül veszélybe!

VR vidámpark: mozgás és videójátékok egyszerre!

A virtuális valóság játékok egy teljesen új szintre kalauzolják el a családot: néhány órára kiszakadhatunk a mindennapokból és hirtelen egy ismeretlen világban találhatjuk magunkat, ahol a valóságtól elrugaszkodott kihívásokkal és feladatokkal állunk szembe. 

A VR vidámparkok már 7 éves kortól várják a gyermekeket különböző komplexitású játékokkal. A fiatalabbak például kipróbálhatják, milyen a virtuális hullámvasutazás, a nagyobbak pedig igazi autóversenyzőkké avanzsálhatnak. 

A VR játékok fejlesztik a koncentrációt és a reflexeket is, ráadásul sok mozgással járnak, ezért a napi mozgásmennyiség is biztosan meglesz a program végére! Pont emiatt érdemes sportos és kényelmes öltözékkel készülni a VR vidámparkba. 

Minigolf az egész családnak

A golf kistestvérének számító minigolf igazán kedvelt sportprogram, a rendkívül könnyű szabályainak hála pedig akár a legkisebbek is tudják játszani. Épp ezért a minigolf beltéri változata kiváló program lehet a téli szünetben. 

Az 1-2 órás játék során kellemesen megmozgathatjuk a testünket és az agyunkat is, hiszen komoly odafigyelést igényel az, hogy a labdát a megfelelő lyukba juttassuk be. Sőt egy rögtönzött családi mérkőzés közben a gyerekek versenyszelleme is életre kelhet: vajon ki lesz a győztes a nap végén?

Akár extrém körülmények között is játszhatunk: bizonyos pályákon 3D-ben elevenednek meg a falra festett képek, melyeket 3D-s szemüvegek segítségével csodálhatunk meg. 

Közös nyomozás a szabadulószobában

Ha már kicsit idősebbek a gyerekek, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni a szabadulószobákat: a közös nyomozás rendkívüli szórakozást tartogat az egész család számára. Hirtelen a család minden tagja Sherlock Holmes bőrébe bújik és izgalmasabbnál izgalmasabb nyomok után kutat. Épp emiatt a szabadulószobában elkerülhetetlen, hogy a család együtt dolgozzon a megoldáson, bent a szobában mindenki egymásra van utalva. Sokféle tematikájú szabadulószoba közül választhatunk: Harry Potter, Indiana Jones vagy akár Alice Csodaországban világába is belecsöppenhetünk. Nem kétség, hogy a gyerekek igazán átélhetik a kedvenceik kalandjait!

Bármilyen programot is szervezünk a téli szünetben, a legfontosabb, hogy a család együtt legyen és ezáltal olyan közös élményeket szerezzünk, amelyeket még akár évek múltán is nagy örömmel emlegetünk. Most már nincs más hátra, mint programra fel!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés