Hirdetés

Hirdetés

Három családi programötlet a téli szünetre

borsodihir.hu

2022.12.20. 08:19

Három családi programötlet a téli szünetre
Illusztráció: Unplash

XXX

Hirdetés

A téli szünet tökéletes lehetőség arra, hogy a családtagjainkkal igazán minőségi időt töltsünk el. Rendkívül fontos, hogy időről-időre valamilyen programot szervezzünk a szeretteinkkel, hiszen a közös szórakozás hatalmas élmény az egész család számára. 

Az idei téli szünet hosszabb lesz a megszokottnál, épp ezért érdemes már előre betervezni egy kis közös időtöltést. Összegyűjtöttünk 3 programötletet, melyek garantáltan emlékezetes napot ígérnek! Mivel a csak néhány órát igénybe vevő programok gyerekkel is gond nélkül látogathatóak, ezért még a délutáni alvás sem kerül veszélybe!

VR vidámpark: mozgás és videójátékok egyszerre!

A virtuális valóság játékok egy teljesen új szintre kalauzolják el a családot: néhány órára kiszakadhatunk a mindennapokból és hirtelen egy ismeretlen világban találhatjuk magunkat, ahol a valóságtól elrugaszkodott kihívásokkal és feladatokkal állunk szembe. 

A VR vidámparkok már 7 éves kortól várják a gyermekeket különböző komplexitású játékokkal. A fiatalabbak például kipróbálhatják, milyen a virtuális hullámvasutazás, a nagyobbak pedig igazi autóversenyzőkké avanzsálhatnak. 

A VR játékok fejlesztik a koncentrációt és a reflexeket is, ráadásul sok mozgással járnak, ezért a napi mozgásmennyiség is biztosan meglesz a program végére! Pont emiatt érdemes sportos és kényelmes öltözékkel készülni a VR vidámparkba. 

Minigolf az egész családnak

A golf kistestvérének számító minigolf igazán kedvelt sportprogram, a rendkívül könnyű szabályainak hála pedig akár a legkisebbek is tudják játszani. Épp ezért a minigolf beltéri változata kiváló program lehet a téli szünetben. 

Az 1-2 órás játék során kellemesen megmozgathatjuk a testünket és az agyunkat is, hiszen komoly odafigyelést igényel az, hogy a labdát a megfelelő lyukba juttassuk be. Sőt egy rögtönzött családi mérkőzés közben a gyerekek versenyszelleme is életre kelhet: vajon ki lesz a győztes a nap végén?

Akár extrém körülmények között is játszhatunk: bizonyos pályákon 3D-ben elevenednek meg a falra festett képek, melyeket 3D-s szemüvegek segítségével csodálhatunk meg. 

Közös nyomozás a szabadulószobában

Ha már kicsit idősebbek a gyerekek, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni a szabadulószobákat: a közös nyomozás rendkívüli szórakozást tartogat az egész család számára. Hirtelen a család minden tagja Sherlock Holmes bőrébe bújik és izgalmasabbnál izgalmasabb nyomok után kutat. Épp emiatt a szabadulószobában elkerülhetetlen, hogy a család együtt dolgozzon a megoldáson, bent a szobában mindenki egymásra van utalva. Sokféle tematikájú szabadulószoba közül választhatunk: Harry Potter, Indiana Jones vagy akár Alice Csodaországban világába is belecsöppenhetünk. Nem kétség, hogy a gyerekek igazán átélhetik a kedvenceik kalandjait!

Bármilyen programot is szervezünk a téli szünetben, a legfontosabb, hogy a család együtt legyen és ezáltal olyan közös élményeket szerezzünk, amelyeket még akár évek múltán is nagy örömmel emlegetünk. Most már nincs más hátra, mint programra fel!

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés