Hirdetés
Hirdetés

Ötpárti egyetértés Magyarországon! Végre egy ügy, amiben nincs széthúzás!

| 2017. 12. 14. | 17:47:00
Egyhangúlag fogadták el a határozatot.
Ötpárti egyetértés Magyarországon! Végre egy ügy, amiben nincs széthúzás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Országgyűlésben képviselőcsoporttal rendelkező pártok között olyan példátlan összefogás jött létre, ami ritka a magyar belpolitikában - mondta Dúró Dóra, az Országgyűlés sportért is felelős kulturális bizottságának jobbikos elnöke csütörtökön a magyar sport ünnepnapjairól elfogadott ötpárti határozatról.

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban tartott sajtótájékoztatón a politikus úgy fogalmazott: "a sport összekovácsoló ereje győzedelmeskedni tudott a politika széthúzása felett is".

Hozzátette: ezzel a lépésükkel a pártok kinyilvánították a "sport életünkben betöltött szerepének fontosságát", elismerték a sport értékeit, egyben a jövő generáció iránti elkötelezettségükről is tanúbizonyságot tettek.

Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője kifejtette: a testi, lelki és szellemi egészség rendkívül fontos cél Magyarországon, s a kedden elfogadott országgyűlési határozat lehetővé teszi, hogy ezentúl méltó módon lehessen megünnepelni ezeket a jeles napokat.

Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese kijelentette: örül, hogy egy ilyen politikai törekvés részese lehet, mert a sport hősöket ad az országnak, az összetartozás élményét nyújtja, s ugyanakkor alázatra és kitartásra is nevel. Hozzátette: bízik benne, hogy a határozat olyan támaszt nyújt, hogy ezentúl méltó módon lehet megünnepelni a sport jeles napjait.

Földi László, a KDNP országgyűlési képviselője reméli, hogy ezek a napok nemcsak egyszerűen bekerülnek a naptárba, hanem tartalommal is meg fognak telni. 

 

Hirdetés
Hirdetés