Hirdetés

A Kazincbarcika tartja a frontot az európai porondon

2018.09.11. 14:18

A Kazincbarcika tartja a frontot az európai porondon
Mindent bele, fiúk! (Fotó: hunvolley.hu)

Egyetlen magyar férfi csapatként indul.

Hirdetés

A korábbiakhoz képest kevesebb, mindössze két magyar csapat indul a röplabdázók Közép-európai Ligájának új szezonjában. A férfiaknál a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Vegyész RC Kazincbarcika, míg a női mezőnyben az elmúlt két kiírás győztese, illetve magyar bajnok Békéscsabai RSE méreti meg magát a 2018-19-es szezonban.

Az előző idényekben indulók közül a férfiak között bajnoki ezüstérmes Fino Kaposvár SE, valamint a nőknél kupagyőztes Fatum Nyíregyháza, továbbá a Vasas Óbuda tavasszal, valamint nyáron jelezte a magyar szövetségnek, hogy szakmai szempontokat mérlegelve úgy döntött, a magyar sorozatok mellett csak az európai szövetség (CEV) megméretéseire - CEV Kupa, Challenge Kupa - koncentrál

A magyar klubok számára a Kazincbarcika szeptember 30-i, zágrábi összecsapásával indul a KEL-idény. A hatcsapatos férfimezőnyben két, a hét együttest felvonultató nőiben egy kör alapján alakul ki a márciusi négyes döntő mezőnye.

A Közép-európai Liga 2018-2019-es mezőnye:
Férfiak:

ACH Volley Ljubljana (szlovén), Calcit Volley Kamnik (szlovén), Mladost Zagreb (horvát), SK Posojilnica Aich/Dob (osztrák), Union Raiffeisen Walderviertel (osztrák), Vegyész RC Kazincbarcika
Nők:
Békéscsabai RSE, Calcit Volley Kamnik (szlovén), Mladost Zagreb (horvát), Nova KBM Branik Maribor (szlovén), Slávia EU Bratislava (szlovák), Strabag VC Bratislava (szlovák), VK UP Olomouc (cseh)
Kazincbarcikaröplabda

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés