Hirdetés

Ajándékkal tiszteleg a Ferrari Michael Schumacher előtt

borsodihir.hu

2019.01.02. 11:59

Ajándékkal tiszteleg a Ferrari Michael Schumacher előtt

A család applikációval ünnepli a sportoló 50. születésnapját.

Hirdetés

Pontosan öt évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacher, akinek állapotáról a családja hazatérése óta nem osztott meg érdemi információt. A hírzárlat ötödik éve tart, a közvélemény közeli ismerősök beszámolóira alapozva találgat, a legendás pilóta pedig – valószínűleg – gyógyul. Michael Schumacher 2013. december 29-én a franciaországi Méribelben a családjával síelt, ám amikor a két kijelölt pálya között siklott át a szűz hóban, egy a hó leple alatt megbújó sziklában megbotolva egy másik kőbe beverte a fejét.

Michael Schumacher hozzátartozói január 2-án nyílt levelet tettek közzé, melyből kiderül, hogy alapítványuk készíttetett egy nagyon különleges alkalmazást.

A „virtuális múzeumként” szolgáló applikáció segítségével a rajongók átélhetik a pilóta győzelmeit.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy holnap veletek együtt ünnepelhetjük Michael 50. születésnapját és tiszta szívünkből köszönetet mondunk azért, hogy ezt közösen megtehetjük. Mintegy ajándékul neki, nekünk és nektek, a Keep Fighting Alapítvány létrehozott egy virtuális múzeumot. A hivatalos Michael Schumacher applikáció holnaptól lesz nyilvános, és ezzel közösen átélhetjük Michael sikereit. Ez az alkalmazás egy újabb mérföldkő az erőfeszítéseinkben, hogy a kedvében járjunk neki, és nektek, a rajongóinak a teljesítménye megünneplésével – áll a közleményben.

A levélből kiderül, hogy a sportoló a „lehető legjobb kezekben van”, és a család mindent megtesz azért, hogy segítsék őt, de Michael egészségügyi állapotát továbbra is magánügyként kezelik.

Emellett a Ferrari Múzeum egy speciális kiállítást nyit január 3-án Olaszországban, Maranellóban, a sportoló 50. születésnapján, melynek célja egyrészt az ünneplés, másrészt a tisztelgés az eddigi legeredményesebb pilóta sikerei előtt.

Schumachernek kitüntetett helye van a Ferrari történelmében, ami számos rekordjának köszönhető: 1996 és 2004 között volt a Ferrari versenyzője és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Scudeira istálló 6 gyártói bajnoki címet szerezzen. 2000 és 2004 között öt világbajnoki címet szerzett, előtte a Benettonnal is bezsebelt kettőt.

Michael nyerte a legtöbb világbajnoki címet, a legtöbb versenyt, ő futotta a legtöbb „leggyorsabb kört” és ő aratta egy szezonban a legtöbb futamgyőzelmet.

A kiállítás bepillantást enged a hétszeres világbajnok emlékezetes pillanataiba, illetve a Maranellóban készült extravagáns GT kocsik fejlesztésébe, melyben Michaelnek komoly része volt.
Michael SchumacherFerrari

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés