Kenderesi Tamás: Hozzáértem a fenekéhez, de visszautasítom a zaklatás vádját 

MTI

2019.07.28. 17:24

Kenderesi Tamás: Hozzáértem a fenekéhez, de visszautasítom a zaklatás vádját 
A koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam – közölte az úszó (Forrás: Facebook)

Megszólalt az őrizetbe vett, majd elengedett úszó.

Hirdetés

„Éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem” – reagált Kenderesi Tamás arra, hogy a július 28-ra virradó éjjel a kvangdzsui rendőrség őrizetbe vette, majd elengedte, miután a 18 éves sértett rendőrt hívott. Az úszó utóbb úgy nyilatkozott, „megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig”.

„A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom” – fogalmazott az úszó.

A Magyar Úszó Szövetség vasárnapi közleményében jelezte, a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

„A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére. A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak” - áll a közleményben.

A 22 éves Kenderesi 200 méter pillangón nyolcadik lett szerdán. Egyelőre nem hagyhatja el Dél-Koreát.
úszásKenderesi Tamás

Hirdetés

Szóljon hozzá!