Több mint hatezer miskolci kullog haza szomorúan

2019.08.10. 21:45

Több mint hatezer miskolci kullog haza szomorúan
Litauszki és a társai borsot törtek a diósgyőriek orra alá (Fotó: mti)

Az Újpest megnyerte a rangadót.

Az Újpest 2-1-re győzött a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján.

A kezdés után az Újpest ragadta magához a kezdeményezést, és a 14. percben megszerezte a vezetést: Zsótér egy bal oldali beadást juttatott a hazai kapuba némi védői segédlettel. A vendégek a folytatásban is többet birtokolták a labdát, de a kapura nem jelentettek veszélyt. A diósgyőriek kontráikban bíztak, az egyenlítéshez mégis kellett egy szerencsés játékhelyzet. Litauszki becsúszva blokkolt egy hazai átadást, amely után Pajovic a gólvonaltól hat méterre megfogta a labdát. A játékvezető hazaadásnak ítélte a szituációt, a közvetett szabadrúgást pedig Tajti a léc alá vágta.

Nwobodo remek átlövésével rögtön a második félidő elején ismét megszerezte a vezetést az Újpest, majd sebességet váltott a DVTK, amely mezőnyfölényhez jutott. A vendégek beszorultak a térfelükre, de jól zártak, így kapusuknak, Pajovicnak nem akadt védeni valója. A legnagyobb hazai helyzetet a hajrában Prosser hagyta ki, aki a kapu mellé pörgette Tajti centerezését.

Az Újpest a diósgyőri győzelemmel megszakította április eleje óta tartó rossz, hétmeccses nyeretlenségi sorozatát, és négy vereség után jutott ismét bajnoki ponthoz. A DVTK-nak viszont a négy bajnoki találkozó óta tartó veretlenségi sorozata szakadt meg, és hazai pályán négy győzelem után kapott ki ismét.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Diósgyőri VTK Rákóczi FC-Újpest FC 1-2 (1-1)
Diósgyőr, 6518 néző, v.: Farkas Á.
DVTK: Danilovic - Ternován (Bacsa, 58.), Brkovic, Karan (Szabó B., 77.), Polgár - Márkvárt, Adukor - Sesztakov, Tajti, Juhar (Hasani, 52.) - Prosser
Újpest: Pajovic - Pauljevic, Ristevski, Litauszki, Balázs B. - Sankovic, Onovo - Simon K. (Bjarnason, 90.), Rácz (Mészáros, 70.), Zsótér (Kovács L., 82.) - Nwobodo
Gólszerzők: Tajti (37.), illetve Zsótér (14.), Nwobodo (48.)
Sárga lap: Karan (40.), illetve Litauszki (57.), Sankovic (62.), Kovács L. (88.)

Az állás


 

DVTKÚjpest

Szóljon hozzá!

Hirdetés