Hosszú Katinka a legértékesebb, de a foci az úr!

2019.12.11. 12:22

Hosszú Katinka a legértékesebb, de a foci az úr!
Szoboszlai és Dzsudzsák - mindketten ott vannak a legtöbb eléréssel rendelkező hazai sportolók között (Fotó: MTI)

A legnagyobb elérésre az egykori debreceni kedvenc lehet büszke.

A Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata átadta az idén első ízben kihirdetett Sportmarketing Díjakat.  A Díj keretében a Sportmarketing Tagozat a Neticle Media Intelligence céggel közösen az online és a közösségi médiát érintő kutatás alapján azt is értékelte, hogy a 2019-es évben kik volt hazánkban a legértékesebb sportolók és sportcsapatok.

A módszertanban szerepet kapott az adott sportoló vagy sportcsapat említéseinek száma az online médiában és a közösségi médiában,  2019-ben ezt mint médiaérték vették figyelembe. Emellett vizsgálták az említések attitüdjét is, hogy mennyire volt pozitív vagy negatív. Emellett a harmadik mutató a követői bázis nagysága volt.

A nemek arányát tekintve kijelenthető, hogy míg az első öt sportoló közül három nő is van, a tíz legjobb között nem találunk több sportolónőt. A sportágakat illetően az úszás és a labdarúgás dominanciája szembetűnő, de két teniszező is van a TOP 10-ben. Itt sokkal érdekesebb annak okait esetleg mélyebben vizsgálni, hogy olyan tradicionálisan sikeres „magyar” sportágak képviselői, mint a vízilabda, kézilabda, kajak-kenu vagy a vívás nincsenek reprezentálva a legjobbak között.

 

Dzsudzsák BalázsHosszú Katinka

Szóljon hozzá!

Hirdetés