Őrült buli kezdődik este, és három hétig tart!

2019.12.13. 14:06

Őrült buli kezdődik este, és három hétig tart!
Debreceniek nélkül nincs darts-vb! (Fotó. magánarchívum)

Rajtol a kocsmasportok királyának világbajnoksága.

Michael van Gerwen tavaly ellenállhatalan volt, de vajon meg tudja védeni a címét? – ez a legnagyobb kérdése a pénteken Londonban rajtoló és január elsejéig tartó PDC-dartsvilágbajnokságnak.

A PDC szervezet 1994 óta íródó történetében az év végi esemény a világ legőrültebb bulijává nőtte ki magát. A küzdelmeket a legendás Alaxandra Pallace-ban tartják, ahol minden délután és este sajátos jelmezbált rendeznek az illuminált állapotban lévő drukkerek.

Első játéknap: december 13., péntek, 20 óra

Michael van Gerwen a címvédő, de rajta kívül még négy egykori világbajnok (Rob Cross, Gary Anderson, Adrian Lewis és Raymond van Barneveld) alkotja az elitek táborát. A korábbi hatszoros világbajnok van Barneveldnek ez az utolsó versenye, hiszen már bejelentette visszavonulását, és már csak a holland legenda búcsúja miatt is emlékezetes lehet az idei világbajnokság.

A vb-n a világ 96 legjobb játékosa indulhat. A világranglista 32 legjobbja csak a második fordulóban kapcsolódik be, de minden programnak lesz egy nagy sztárja, már a selejtezők során is. Az első napon például rögtön a címvédő, Michael van Gerwen vívja meg az első csatáját.

A mezőnyben az udvariasság jegyében két női játékos is helyet kapott, az egyik az angol Fallon Sherrock, a másik pedig a japán Szuzuki Mikuru. Minden idők legmagasabb pénzdíjaiért is megy a harc, a világbajnoknak félmillió angol font üti a markát!

A darts-vb-t a Sport TV közvetíti Magyarországon. Kommentátorok: Bartha Zoltán, Fülöp László, Gyulai Miklós és Petur András. Szakkomentátorok: Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd.
világbajnokságdarts

Szóljon hozzá!

Hirdetés