Hirdetés

Az év sporteseménye még nincs veszélyben

Hvg.hu

2020.02.06. 16:14

Az év sporteseménye még nincs veszélyben
Abe Sindzó japán miniszterelnök (Fotó: MTI)

Azért a magyarok csoportjában már volt változás kézilabdában.

Hirdetés

Hirdetés

Nincs napirenden a tokiói olimpia törlése a koronavírus-járvány miatt – írja a Hvh.hu a házigazdák és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közlésére hivatkozva. Néhány kvalifikációs versenyt viszont elhalasztottak vagy lemondtak, például a kínai Nancsingba tervezett női futballselejtezőt Sydneybe helyezték át, női kézilabdában pedig Kína helyett Kazahsztán szerepel majd márciusban Győrben, a magyarok csoportjában.

Abe Sindzó japán miniszterelnök kijelentette, a kormány – szoros együttműködésben az illetékes szervezetekkel – mindent elkövet azért, hogy a járvány ne veszélyeztesse a nyári eseményeket.
Az olimpiát július 24. és augusztus 9., míg a paralimpiát augusztus 25. és szeptember 6. között rendezik Tokióban.

Szerda éjfélig egy nap alatt 73 ember veszítette életét az új koronavírus okozta megbetegedés következtében. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtökön arról számolt be, hogy a szerdai halálozások közül 70 történt Hupej tartományban, és csupán három a szárazföldi Kína egyéb részein. A járvány ezzel világszerte mindeddig összesen 565 halálos áldozatot követelt, Kína szárazföldi területén kívülről egy esetet Hongkongból, egyet pedig a Fülöp-szigetekről jelentettek. A szárazföldi Kínában ezzel 28 018-ra nőtt az eddig diagnosztizált fertőzöttek száma.
olimpiajapánkoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés