Hirdetés
Hirdetés

Ha kerülnéd a tömeget, akkor is vannak jó programok!

| 2020. 03. 25. | 10:29:00
Izgalmas élmények a természetben.
Ha kerülnéd a tömeget, akkor is vannak jó programok!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nap egyre melegebben süt, a madarak már kora reggel vidáman csicseregnek, a fák rügyezni kezdtek, és a levegőben enyhe virágillat terjeng. Március végével megállíthatatlanul beköszöntött a tavasz, és bármilyen bizonytalan legyen is a világ, jó idő esetén a kedvünk is derűsebb, egyre élénkebbek leszünk.

Mivel a hétköznapok most otthoni száműzetésben töltött munkával telnek, a hétvégéken érdemes hosszabb-rövidebb kinti programokat beilleszteni. Az alábbi, izgalmas élményket bátran élvezheted a természetben, csak a megfelelő higiéniás szabályokat kell betartanod.

Quadozás

Ideális, adrenalinnal teli elfoglaltság a karanténban felgyülemlett feszültség levezetésére. A quadon egyszerre egy személy ül, és a megfelelő védőfelszereléssel felvértezve már roboghatsz is a szabadban. A quad motorok extrémebb terepekre vannak tervezve, így igazán egyedi élményt nyújt a használatuk. A profi kalandpályákon ráadásul különböző nehézségű akadályokat kell bevenned a járművel, így sosem válik unalmassá a terep.

Monster roller, monster bike és monster truck

Miért ne próbálnál ki néhány extrémebb járművet a természetben? A monster roller a hétköznapi rollerek menő nagytestvére. Nagy, ballonos kerékkel, illetve erős hátsó és első fékkel van felszerelve, így tökéletesen lehet használni lankás területeken és lejtőkőn. Ráadaásul ezt a hegyi, természethez közeli szórakozást együtt élvezheti az egész család, mert a gyerekek már nyolcéves kortól vezethetik a monster rollert.

Egy fokkal extrémebb verzió a monster bike, amely szintén nagy kerekekkel van ellátva, és kiválóan alkalmas hegyi terepeken közlekedésre. Ezt a sportot már 16 év feletti fiatalok is élvezhetik.

A monster család legnagyobb tagja a truck, amely szintén hatalmas kerekekkel rendelkezik, és a legvadabb terepen is képes átverekedni magát. A 250 lóerős gépszörnyeket kipróbálhatod hegyi kaland- és szlalompályákon is.

Raliautózás

Ha imádsz autót vezetni, és szívesen kipróbálnád magad komolyabb terepen is, akkor a rally autózást neked találták ki! Nem kell hivatásos versenyzőnek lenned, a profin kialakított pályákon bárki élvezheti a száguldás örömét. Az adrenalinlöket tökéletes a hosszú hét során felgyülemlett feszültség levezetésére. Ráadásul egyedül ülsz a volán mögött, így nem kell a tömegekkel való érintkezéstől tartanod. Nemcsak kikapcsolódásra, de a vezetői készségeid fejlesztésére is lehetőség van, hiszen gyorsan kell reagálnod a pálya kihívásaira.

Madárles és növényhatározás

Ne aggódj, ha nem vonzanak az extrém sportok, akkor is rengeteg progamlehetőséged van a friss levegőn.

A tavasz ideális időszak az ébredező természet felfedezésére, ráadásul a szabadban eltöltött órák során még új dolgokat is tanulhatsz. A hétvégi kirándulásokra vigyél magaddal madár-és növényhatározót, és próbálj minél több fajt beazonosítani a séta során. Nem kell nehéz, vaskos könyvekkel felszerelkezve kirándulnod, ma már számos telefonos applikáció áll a rendelkezésedre. Akár családi versenyt is csinálhattok belőle: legyen cél minél több madár vagy növényfaj beazonosítása, így a gyerekek is játszva tanulnak.

Kutyás túra

Ha van kutyád otthon, akkor naponta többször is meg kell sétáltatnod. Miért ne vinnéd magaddal egy hosszabb hétvégi túrára? Négylábú kedvenced biztosan örömmel szaladgál majd a szabadban, és te is eltölthetsz néhány kellemes órát a természetben. Bár a népszerű kirándulóhelyeken több túrázó is megfordul a jó idő beköszöntével, szerencsére a tömegtől itt sem kell tartanod. Keress fel újabb és újabb helyszíneket a Pilisben, a Mátrában és a Budai-hegyekben vagy látogass el rendszeresen a Dunakanyarba és a Rám-szakadékhoz.

A felsoroltakon kívül számos egyéb szabadidős tevékenység van, amelyet a friss levegőn, a tömegeket elkerülve végezhetsz. Fuss, sétálj, biciklizz elhagyatottabb helyeken, a lényeg, hogy élvezd a jó időt, erősítsd az immunrendszeredet a szabadban, és ne felejts el megtartani az ajánlott másfél méteres távolságot.

Hirdetés
Hirdetés