A tagok Monspart Saroltát javasolják a Nemzet Sportolója címre + FRISSÍTVE

2020.03.31. 12:06

A tagok Monspart Saroltát javasolják a Nemzet Sportolója címre + FRISSÍTVE
Monspart Sarolta (Fotó: vilaghalo.hu)

A magyar amatőr futóélet egyik legnagyobb alakja.

Hirdetés

Monspart Saroltát javasolják a Nemzet Sportolói társaságuk új tagjának. Hogy ki örökli Székely Éva helyét, arról a kormány dönt majd. A 75 éves Monspart Sarolta az első magyar világbajnok tájfutó, a magyar amatőr futóélet egyik legnagyobb alakja.

A Nemzet Sportolói exkluzív társaságban az olimpiai aranyérmes úszó, Székely Éva február 29-ei halálával üresedett meg egy hely a tizenkettőből.

A sporttörvény alapján a Nemzet Sportolói tesznek javaslatot az új tagra. A testület tagja az lehet, aki a 60. életévét betöltötte, sportolóként kimagasló eredményt ért el, és versenyzői pályafutása után is fontos szerepet töltött be a hazai sportéletben.

A Nemzet Sportolói jelenleg: Balczó András, Hammerl László, Weltner Györgyné Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Bíróné Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Sági Györgyné Rejtő Ildikó, Schmitt Pál és Varga János.

Frissítés:

"A szavazás után felhívott Szabó Tünde államtitkár és Schmitt Pál is, régi sporttársam, mondom, most viccel vagy komolyan mondja, mert annyiszor szerettem volna már, mindig reménykedtem"

- mesélte a közmédiának Monspart Sarolta, miként szerzett tudomást a Nemzet Sportolóinak döntéséről.

- Egy hetvenhat éves, sánta öregasszonynak nincs már sok minden a bakancslistáján, csak egy maradt, hogy szeretnék egy jó jobb lábat, de lehet, hogy ezzel együtt fogok elvonulni"

- tette hozzá.
Kiemelte, az az igazán jó az ő kiválasztásában, hogy nem olimpiai sportoló, mégis szavaztak rá.

MagyarországNemzet Sportolója

Szóljon hozzá!

Hirdetés