Május 4-től a borsodi sportélet is újraindul

MTI

2020.05.01. 10:21

Május 4-től a borsodi sportélet is újraindul
Sokak számára nincs is most ennél jobb hír (Fotó: Freepik)

Minden sportágban újra lehet edzeni, még a labdarúgó bajnokság is folytatódhat.

Hirdetés

A kormány május 4-től, azaz hétfőtől az ország egész területén engedélyezi sportrendezvények nézők nélküli, zárt körülmények közötti lebonyolítását, továbbá az edzések megtartását és látogatását, amivel lehetővé válik a labdarúgó OTP Bank Liga folytatása.

A koronavírus-járvány magyarországi, márciusi megjelenése óta szintén minden csapatsportágban lefújták a bajnokságokat, egyedül a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nem törölte sorozatait, sőt, kifejezte szándékát a folytatásról. A Magyar Közlönyben április 30-án éjszaka megjelent 170/2020. rendelettel pedig lehetősége nyílik erre. 

Csányi Sándor, a szövetség elnöke egy csütörtöki Facebook-interjúban még úgy nyilatkozott, számításaik szerint május 23. és június 13. között tudnák újrakezdeni az NB I-et, és június végére, július elejére lezárulhatna a sorozat, a Magyar Kupa. Konkrétumot viszont a rendelet leiratának megjelenéséig nem tudott adni.

Az edzések engedélyezése a sportegyesületek által szervezett tréningekre éppúgy vonatkozik, mint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport tevékenységek céljából végzett tréningekre.
Magyarországsportkoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés