A Mezőkövesd mégsem indul az élvonalban

mezokovesd.hu/MTI

2020.06.10. 16:30

A Mezőkövesd mégsem indul az élvonalban
Fotó: mezokovesd.hu

Úgy tűnik, nem volt más választása.

Hirdetés

Hirdetés

Mégsem indul a férfi kézilabda NB I következő idényében a csapat - ezt június 10-én jelentettebe  Mezőkövesdi KC vezetősége zerdán bejelentette, hogy a csapat

A klub közleménye szerint a csapat a csonka szezonban biztosította helyét a legmagasabb osztályban.

Azt írták:

"A versenykiírásnak megfelelően leadtuk nevezésünket a következő szezonra, a K&H Liga küzdelmeire. Támogatóink között a legnagyobb részt városunk önkormányzata vállalja. A mindenki által ismert koronavírus okozta helyzet azonban átírta a számításainkat: a Mezőkövesd Város Önkormányzata által megítélt 36 millió forintos támogatás klubunk részére a vírushelyzet miatt átütemezésre került. Kifizetése az önkormányzat pénzügyi lehetőségeinek megfelelően történhet meg. A városvezetéssel megtörtént az egyeztetés, a támogatás kifizetését sajnos bizonytalan ideig nem tudják beütemezni."

Ennek fényében a klub vezetése azt a döntést hozta, hogy visszalép az NB1 küzdelmeitől és kezdeményezte az NB1/B osztályba való visszasorolását.

Korábban a Váci KSE visszalépése miatt a magyar szövetség az élvonal mezőnyébe a Veszprém KKFT Felsőörs csapatát sorolta be, amely vezette a tabellát az előző szezon félbeszakításakor a másodosztály nyugati csoportjában. A borsodiak helyett a keleti listavezető Ceglédi KKSE kerülhet vissza az NB I-be.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés