A koronavírus májusban elvette tőlünk, most megkezdődött Szicíliában

2020.10.04. 15:01

A koronavírus májusban elvette tőlünk, most megkezdődött Szicíliában

Májusban az első három szakaszt rendezték volna itt.

Hirdetés

Szokatlan időpontban, kiegyenlítettnek ígérkező küzdelemmel és Valter Attila személyében magyar kerékpárossal rajtolt el szombaton a Giro d'Italia háromhetes országúti körverseny. Az olasz körverseny hagyományosan az első az esztendő háromhetesei közül, idén a járvány miatt októberre halasztották. Májusban az első három szakaszt rendezték volna Magyarországon, ám ezt a pandémia meghiúsította.

A szombati, palermói időfutamban Miguel Ángel López bukott hatalmasat. Az Asztana 26 éves kolumbiai hegyimenőjének alig 9 kilométert követően ért véget az olasz körverseny, miután a 15,1 kilométeres egyéni időfutamon egy egyenes részen úthiba miatt nagyot esett a táv kétharmadánál, és feladta a viadalt, mentő vitte el.

A cyclingnews szakportál beszámolója szerint a palermói kórházban kiderült: Lópezenek nem tört csontja, ám egy csípőartéria közelében súlyos sérülést szenvedett, ezért egy kisebb rutinműtétet hajtottak végre rajta. A csapatorvos beszámolója szerint még szombat este saját lábán hagyhatta el a kórházat, az éjszakát pedig már a csapattal töltötte a szálláson.

López a Tour de France első szakaszán is bukott augusztus végén: akkor a zuhogó esőben egy lejtmenetben csúszott meg, és lefejelt egy buszmegállót jelző táblát. A francia körversenyen szerencsésebbnek bizonyult, folytatni tudta a viadalt, a hajrához közeledve állt az összetett harmadik helyén is, és végül hatodik lett. A Girón a dán Jakob Fuglsang fontos hegyi segítője lett volna.

Az időfutamot az olasz Filippo Ganna nyerte.

Az első szakazs összefoglaló (3:05-től a Lopez bukása):

 

kerékpárversenyGiro d'Italia

Szóljon hozzá!

Hirdetés