100 éves a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka, Keleti Ágnes

MTI

2021.01.09. 09:40

100 éves a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka, Keleti Ágnes
(Fotók: MTI/Kovács Tamás)

Remekül érzi magát, sokat mozog és táncol.

Hirdetés

Hirdetés

Január 9-én ünnepli 100. születésnapját Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka.

A születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen újságírói kérdésre azt mondta, ez az évforduló pont ugyanolyan számára, mint amikor 60 éves volt. "Élek, jól élek, szeretek élni. Az egészség a lényeg, a születésnap egyáltalán nem fontos, csak a jó élet" – mondta jókedvűen Keleti Ágnes, akinek a napjai elmondása szerint jól telnek. "Csak szép idő legyen" – kívánta születésnapja alkalmából a sportoló, akiről egész estés dokumentumfilm készül "Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes" címmel Oláh Katalin rendezésében. Keleti Ágnes a legtöbb olimpiai éremmel (tíz) rendelkező magyar női sportoló, nemcsak a legidősebb élő olimpiai bajnok, hanem a legidősebb ötkarikás érmes is.

Az Újpesti Torna Egylet szerdán jelentette be, hogy az ötszörös olimpiai bajnokról nevezi el a közelmúltban felújított tornacsarnokát. Izraelben pedig, ahol a melbourne-i olimpia után telepedett le, róla nevezik el a szertorna-bajnokságot.

Galéria

születésnaptornászNemzet SportolójaKeleti Ágnes

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Hirdetés