Van olyan sportoló, aki elsőbbséget élvez az oltásnál

borsodihir.hu

2021.01.15. 08:11

Van olyan sportoló, aki elsőbbséget élvez az oltásnál
(Fotó: MTI/archív)

A kormány nyitott erre.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Olimpiai Bizottság arra kérte a kormányt, hogy a tokiói nyári olimpiára kijutott, valamint az indulásra esélyes sportolók soron kívül kaphassanak oltást – közölte Gulyás Gergely a január 14-i Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszetre elmondta,

a kormány nyitott erre, az illetékes tárcának kell egyeztetnie erről a MOB-bal, ezt követően pedig az olimpián részt vevő sportolóknak és edzőiknek biztosítani fogják az oltást.

Szabó Tünde sportállamtitkár az InfoRádiónak nyilatkozva jelezte, erre azért lehet szükség, mert az olimpikonoknak még kvalifikációs versenyeken is részt kell venniük, ráadásul nem is csak az olimpián részt vevő sportolókról van szó. Számos nemzetközi sporteseményt rendez Magyarország a következő hónapokban is, a következő időszakban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság követelményeihez kell igazodni, a sportolók előre hozott oltása is ez alapján történhet.

Ugyanakkor az események feltételrendszere tisztázott.

"Nem csak az olimpiát, de a kvalifikációs eseményeket is meg kell rendezni minden sportágban. Nagyon várjuk azt, hogy a NOB kimondja: lesz olimpia. Bár véleményünk szerint ez nem kérdés. Kérdés, milyen módon lesz megrendezve, de az olimpia mellett a labdarúgó Eb és a vizes Eb-t is érintik a kérdőjelek" – mondta. Szerinte a NOB szabályait a nemzetközi sportági szervezetek is át fogják venni.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar sportolók felkészülésének háttere biztosított ugyanúgy, mint 2020-ban, ebbe beleértendők az edzőtáborok, a felkészülések, az eszközök is.
olimpiaoltássportolókoronavírus

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés