Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Superbike is lesz a közeli Hajdúnánáson

| 2021. 02. 11. | 14:38:00
A MotoGP-re is 10 évre szerződik a magyar állam a külföldi jogtulajdonossal. 
Superbike is lesz a közeli Hajdúnánáson
Hirdetés
Hirdetés

A Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. a korábban jelzett öt helyett tíz évre állapodna meg a magyarországi MotoGP-futam hajdúnánási megrendezéséről a jogtulajdonos Dorna Sportsszal. Erről egy február 10-i kormánydöntésben olvasni;  mint írják, a szükséges tárgyalásokat már lefolytatták a madridi székhelyű társasággal, így a szerződést február 28-ig alá kell írni. A kormányhatározat értelmében legkorábban 2023-ban rendezhetnek MotoGP-futamot Hajdúnánáson, a Dornának fizetendő díj nettó összege akkor legfeljebb 9 millió euró lehet, az azt követő években pedig az előző éves jogdíj összegének legfeljebb öt százalékkal növelt összege.

Nemcsak MotoGP, hanem Superbike-futamot is rendeznének Kelet-Magyarországon. Az ügyben szintén a Dorna Sports a jogtulajdonos, és a kormányhatározat értelmében ennek megvalósítása is jó úton halad. A magyar szerződéskötési szándék szerint ugyancsak tíz évre szóló megállapodás jönne létre, legkorábban a 2023-tól kezdődő időtartamra. A Superbike után nettó legfeljebb 900 ezer eurót kellene fizetni, majd évente az előző esztendei jogdíj legfeljebb három százalékkal növelt összegét. A szerződést a Superbike esetében 2021. március végéig aláírnák.

A MotoGP és a Superbike után a magyar állam tíz évre (2023–2032) összesen 123 millió eurót (jelenlegi árfolyamon mintegy 43 milliárd forintot) fizethet ki a rendezés fejében az 1998-ban alapított nemzetközi cégnek. A Dorna Sports többségi tulajdonosa egyébként 2006 óta a Bridgepoint nevű – londoni székhelyű – nemzetközi vagyonkezelő alap. 

Arról tavaly ősszel írt a Cívishír, hogy egy kormányzati pénzátcsoportosítás eredményeként 800 millió forintot biztosítanak a Hajdúnánás határában épülő pálya megvalósításhoz szükséges ingatlanvásárálásokra.

Ebben a decemberi cikkben pedig arról olvashatnak, hogy tervpályázatot írtak ki a sportkomplexum tervezésére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés