Külföldi szurkolók nem lehetnek a tokiói olimpián

borsodihir.hu

2021.03.20. 16:20

Külföldi szurkolók nem lehetnek a tokiói olimpián

Visszatérítik a belépők árát.

Hirdetés

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt külföldi szurkolók nem lehetnek ott az idén nyárra halasztott tokiói olimpia és paralimpia versenyein – jelentette be szombaton a japán szervezőbizottság. A döntést a járvány terjedése miatti félelemmel indokolta a Japán Olimpiai Bizottság – írja a hirado.hu.

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megértéssel fogadta a döntést, amelyet tiszteletben tart – közölték az ötoldalú, online megbeszélést követően, amelyen a szervezőbizottság és a kormányzó mellett a NOB és az IPC vezetője, valamint a japán kormány képviselője vett részt. - Osztozunk a világ lelkes ötkarikás rajongóinak, illetve a sportolók hozzátartozóinak, barátainak csalódottságában – fogalmazott Thomas Bach, a NOB elnöke. – Nagyon sajnáljuk. Tudjuk, hogy ez mindenki számára egy óriási áldozat, de a járvány miatt meg kellett ezt hoznunk – mondta.

Korábban a japán média valószínűsítette, hogy néhány kivételtől eltekintve az önkéntesek között sem lehetnek majd külföldi állampolgárok, de erről hivatalos döntés egyelőre nem született. A külföldi jegytulajdonosoknak visszatérítik a belépők árát, az olimpia esetében mintegy 600 ezer, a paralimpia kapcsán pedig körülbelül 30 ezer jegyről van szó.

A pandémia miatt tavalyról idénre halasztott olimpiát a tervek szerint július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiára pedig augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.
Tokió 2020koronavírus

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés