Előúször jutott ki a magyar női kardválogatott az olimpiára

2021.03.14. 13:01

Előúször jutott ki a magyar női kardválogatott az olimpiára
Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Pusztai Liza és Márton Anna (k), a magyar női tőr csapat tagjai örülnek, miután kivívták az olimpiai részvétel jogát (Fotó: mti)

Ez egyben azt jelenti, hogy egyéniben is garantált a maximális hely.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar női kardválogatott negyedöntőbe jutott a budapesti világkupaversenyen, az ukránok pedig már biztosan nem nyerik meg a viadalt, ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat indulhat a tokiói olimpián. A magyarok - Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta és a debreceni Battai Sugár összeállításban - a 32-es táblán 45-23-ra legyőzték az indiaiakat, majd szoros küzdelemben 45-40-re a németeket. Ezzel közel kerültek a tokiói kvóta megszerzéséhez, ami azzal vált biztossá, hogy az ukránok vereséget szenvedtek a negyeddöntőben. Az olimpiai részvétel kiharcolásához a legjobb nyolc közé kerülés esetén az kellett, hogy az ukrán együttes ne nyerje meg a mostani, utolsó kvalifikációs világkupát.

Magyar női kardválogatott először szerepelhet nyári játékokon. Ez egyben azt jelenti, hogy egyéniben is garantált a maximális hely, azaz három magyar léphet majd pástra Tokióban.  A férfi válogatott már korábban kiharcolta a részvétel jogát.

olimpiaTokióBattai Sugár Katinka

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés