Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ennyi magyar versenyző utazhat a nyári játékokra!

| 2021. 05. 29. | 18:40:00
Kulcsár Krisztián: az olimpiát biztosan megtartják.
Ennyi magyar versenyző utazhat a nyári játékokra!
Hirdetés
Hirdetés

Új alapszabályt fogadott el május 29-én a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése, mely megszavazta a tokiói olimpiára utazó csapat összetételét.

Kulcsár Krisztián MOB-elnök a beszámolóját a hazai sportrendezvényekkel kezdte, hangsúlyozva, hogy az elmúlt időszakban rengeteg versenyt vállalt magára Magyarország, öttusában, birkózásban, kajak-kenuban, cselgáncsban, úszásban, ami az ismert körülmények miatt óriási segítséget jelentett a világ sportjának is.

A jövő évi pekingi téli játékokkal kapcsolatban azt emelte ki, hogy

teljesen rendhagyó módon ez lesz az első olimpia, melyen úgy vesznek majd részt, hogy előtte nem jártak a helyszínen, ahogy a kínaiak más nemzeti olimpiai bizottságot sem fogadnak. Kulcsár szavai szerint ez az állapot „frusztráló”, ugyanakkor pozitívumként említette, hogy a kínai nagykövetséggel egyre szorosabb az együttműködésük, ami segítséget jelent. A tokiói olimpiával kapcsolatban ismét határozottan kijelentette, hogy biztosan meg lesz tartva, s a magyar küldöttség tagjai védetten utazhatnak Japánba.

– Mi 868 oltást kértünk és mindenki, aki kiutazik az olimpiára az védett lesz, amiért a köszönet a kormánynak jár. Júniusba lépve ez már természetesnek tűnik, de januárban még nagyon nem így nézett ki a helyzet – jegyezte meg a MOB vezetője, aki arra is kitért, hogy a médiában megjelenő rengeteg, az olimpia megrendezésével ellentétes hír közepette nagyon fontos feladata a MOB-nak, hogy a sportolókat megnyugtassa. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés