Továbbra is lesz pénz a sportra!

2021.05.19. 17:20

Továbbra is lesz pénz a sportra!
Az új budapesti multifunkcionális csarnok már majdnem kész (Fotó: NIF)

Mert a sport a kormány számára stratégiai ágazat.

Hirdetés

Hirdetés

A kormány a sporttal kapcsolatos kiadásokra - főként beruházásokra - a jövő évi költségvetésben 340 milliárd forintot tervez elkölteni - összesítette a 2022-es központi költségvetésről szóló javaslat számait az Mfor.hu..A pénz több forrásból érkezik a magyar sportéletbe:

  •  az Emberi Erőforrások Minisztériumán belül szereplő előirányzatok révén összesen 81,7 milliárd forint.
  • Az újraindítási alapból 24,1 milliárd (két előirányzatból: 14 milliárd jut az autó-motorsport támogatására és 10,1 milliárd a nemzetközi sportesemény pályázatokra és a hazai rendezésű sporteseményekre).
  • A tao-támogatáson keresztül 113,4 milliárd forint juthat közvetve a büdzséből (az adó összege nem a költségvetésbe folyik be, hanem a sportegyesületekhez).
  • A Beruházási Alapból 119,8 milliárd forintot költhetnek el sportinfrastruktúrára a stadiontól a tanuszodán át a honvédelmi sportközpontig.

A legtöbb pénzt a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósítására fogják elkölteni, majdnem 64 milliárd forintot, de az új budapesti multifunkcionális csarnok építésére is adnak plusz 25,3 milliárd forintot. A2010-ben hatalomra került Orbán-kormány stratégiai ágazat szintjére emelte a sportot, írja az Mfor.hu cikkírója.

sportköltségvetés

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés