Mászóösvényeket ellenőriztek, a sárospatakit is

Facebook

2021.06.20. 12:52

Mászóösvényeket ellenőriztek, a sárospatakit is
Fotók: Facebook

A fogyasztóvédelem folytatja az ellenőrzéseket.

Hirdetés

Hirdetés

A kültéri sporteszközök kétharmadánál találtak hiányosságokat - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai és parlamenti államtitkára vasárnap Facebook-oldalán. Schanda Tamás kiemelte: viszont a mászóösvények mindegyike biztonságos.

A kondiparkok és vasalt utak ellenőrzésére tavaly év végén kapott hatáskört a fogyasztóvédelmi hatóság. A szakemberek idén tavasszal az ország minden részében több mint félezer helyszínen jártak - írta. Hozzátette:

Az ellenőrzött ötezerből több mint 3200 kültéri sporteszköz nem felelt meg maradéktalanul az üzemeltetési előírásoknak.

A biztonságot érintő hiányosságok miatt

közel ezer eszköz használatát ideiglenesen meg is tiltották.

Ezek mintegy tizede a mulasztások pótlása után már újra üzemel. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében minden kondiparkban volt gond, Békés és Zala megyében viszont egyikben sem. A kormányhivatalok eddig összesen 2,7 millió forint bírságot szabtak ki, de számos eljárás még folyamatban van. Az évente ismétlődő ellenőrzések minden bizonnyal jogkövető magatartásra késztetik majd az üzemeltetőket. A fogyasztóvédelmi jelenlét várhatóan a problémás esetek számának csökkenéséhez vezet.

Magyarországon jelenleg négy mászóösvény üzemel, ezek egyikénél találtak kisebb súlyú, adminisztrációs hiányosságot. Biztonságot érintő hiba sem a Cuha-völgyi, sem a cseszneki, sem a sárospataki, sem a tatabányai via ferratánál nem merült fel.
Schanda Tamás

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés