Hirdetés
Hirdetés

A miskolciak mestere vezette világbajnoki dobogóra a magyar lányokat

| 2021. 08. 31. | 10:37:00
Debrecenben rendezték meg a 3x3-as vb-t.
A miskolciak mestere vezette világbajnoki dobogóra a magyar lányokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Földi Attila szövetségi kapitány, aki egyben a DVTK vezetőedzője is, a bronzéremig vezette a magyar 3x3-as U18-as válogatottat a Debrecenben megrendezett világbajnokságon.

A múlt héten a cívisvárosban megrendezett világbajnokságon a magyar csapat Svájc válogatottja ellen kezdte meg a szereplését, ahol is magabiztos, 21-11-s győzelmet aratott. Csütörtökön folytatódott a jó széria, Észtország ellen, egy kiélezett mérkőzésen 13-12-re sikerült diadalmaskodni, ezzel a válogatott csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe. Az egyenes kieséses szakaszban a csoportmérkőzéseken az amerikaiak legyőzésével óriási bravúrt bemutató oroszokkal kellett szembenézni a lányoknak, ám 21-18-s sikerük után a magyar csapat jutott az elődöntőbe. Itt Spanyolország válogatottja volt az ellenfél, és a torna során először legyőzőre talált a magyar együttes, így a 15-11-s vereség után a bronzéremért küzdhettek lányaink.

A torna utolsó mérkőzésén aztán egy rendkívül küzdelmes mérkőzésen, végletekig kiélezett csatában 19-13-ra diadalmaskodott a Földi Attila vezette magyar válogatott, ezzel megszerezve a harmadik helyet a 3x3-as U18-as világbajnokságon.

Hirdetés
Hirdetés