Gyorskorcsolya vk: az ötszázas elődöntő megvan a magyar versenyzőknek

MTI

2021.11.20. 16:52

Gyorskorcsolya vk: az ötszázas elődöntő megvan a magyar versenyzőknek
Liu Shaolin Sándor elesett a férfi 1500 méteres verseny döntőjében  (Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

Liu Shaolin Sándor 1500 méteren nem ért a dobogóra.

Hirdetés

Hirdetés

Mindhárom magyar induló, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry is elődöntőbe jutott 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán,  Főnix Arénában.

A november 20-i negyeddöntős futamból az első és második helyezettek, valamint maximum a két legjobb harmadik került a 16.40-kor rajtoló elődöntőbe. Krueger – aki ötödik helyen áll a táv vk-rangsorában – két visszalőtt rajtot követően negyedik helyen kezdett, ám egy parádés manőverrel a továbbjutó második helyre jött fel, és ezt remekül meg is tartotta, így továbbjutott. A táv világbajnoki címvédője, a szám vk-kilencedikje, Liu Shaoang a papírformának megfelelően rajt-cél győzelmet aratott.

A szintén olimpiai, világ- és Európa-bajnok, 26. születésnapját ünneplő Liu Shaolin Sándor – a szám vk-másodikja – visszalőtt start után második volt, ám az utolsó kör előtt visszacsúszott a harmadik helyre. Izgalmas volt a záró kör, az utolsó kanyar után végül jobb lábbenyúlással, két ezredmásodperccel bizonyult gyorsabbnak Liu Shaolin a táv vk-pontversenyét vezető kazah Gyenyisz Nyikisánál, így ha a vártnál nehezebben, de ő is elődöntős lett. Ebben a számban a végelszámolás legjobb 32 versenyzője szerez ötkarikás kvótát.

  • Kónya Zsófia nem jutott elődöntőbe 500 méteren.
  • Liu Shaolin Sándor ötödik helyen végzett 1500 méteren.
  • Jászapáti Petra a B-döntőben a hatodik, így összesítésben a 13. helyen végzett 1500 méteren.
DebrecengyorskorcsolyaFőnix Aréna

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés