Triplával nyert a MEAFC Miskolc gárdája

Szabolcsihír

2021.11.22. 12:25

Triplával nyert a MEAFC Miskolc gárdája
Fiotók: Facebook

A férfi kosarasok nyíregyházi győzelmükkel jutottak tovább a Hepp-kupában.

Hirdetés

Hirdetés

A férfi kosárlabda Hepp kupában a Sunshine-NYÍKSE az NB-I/B-s MEAFC Miskolc gárdáját fogadta november 21-én vasárnap. Jól kezdtek a nyíregyháziak, és a találkozó elején 4-5 ponttal vezettek. A játékrész feléig maradt is az előny, majd egyre zárkóztak a borsodiak négy perccel a negyed vége előtt. Savic jól osztogatott, Földesi pedig a palánk alatt volt hasznos. Döntetlennel zárul az első felvonás

 A folytatás a vendégeknek sikerült jobban, mezőnyből rendre pontosan céloztak, így a negyed felénél 21-27 volt az állás. Asztalos próbálta tartani a lépést a miskolciakkal, de 11 pontja is kevés volt ehhez. A nagyszünetig nőtt a vendégek előnye, 31-42-vel fordultak az együttesek. A folytatásban maradt a differencia, de Savic közelijével nyolc ponton belülre került a NYÍKSE. Jobban védekezett a Nyíregyháza, öt perc alatt mindössze négy pontot engedélyezett a MEAFC-nak. Nagy hajrába kezdett a hazai csapat, és Bíró kosara után 42-46-ot mutatott az eredményjelző.

Izgalmas volt az utolsó negyed, mely a miskolciaknak indult jobban, de Földesi és Savic kosaraival tartotta a lépést a Nyíregyháza. Sőt, Zajácz pontos dobása után 58-61 volt az állás! A vége viszont nem sikerült, két triplával a borsodiak 10 pont előnyt szereztek, és végül megnyerték a találkozót, így ők jutottak tovább a Hepp-kupában.

Sunshine NYÍKSE – MEAFC 61-72 (17-17, 14-25, 15-10, 15-20)
Sunshine NYÍKSE

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés