Liuék sikere a világkupa-sorozat debreceni felvonásán

MTI

2021.11.20. 18:10

Liuék sikere a világkupa-sorozat debreceni felvonásán
A győztes Liu Shaolin Sándor, mellette testvére, a második helyzett Liu Shaoang és a harmadik kínai Zsen Ce-vej  (Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

Arany és ezüst az 500 méteres férfi döntőben.

Hirdetés

Hirdetés

Liu Shaolin Sándor az első, Liu Shaoang – egy század másodperccel elmaradva – a második helyen végzett 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán. A B-döntős Krueger John-Henry összesítésben kilencedik lett.

A fináléban a két magyar mellett két kínai és egy dél-koreai szerepelt. A 26. születésnapját ünneplő Liu Shaolin Sándor – a szám vk-másodikja – egy gyönyörű manőverrel az élre tört a világcsúcstartó Vu Ta-csinget megelőzve, akit aztán a testvére, a szintén olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang is maga mögé utasított. Ezt követően a két magyar mögött nagy csata alakult ki, melynek végén mindhárom másik résztvevő kicsúszott, így a hajrában a két fivér egymással harcolt a győzelemért. Ebben jobb benyúlással, egyetlen századdal a szülinapos Liu Shaolin volt a jobb. A Főnix Aréna hatalmas tapssal köszöntötte a két sztárt, akik közül Liu Shaolin a diadalával átvette a vezetést a táv pontversenyében. 
A 6-9. helyért rendezett kisdöntőben Krueger rosszul kapta el a rajtot, negyedik volt, és ugyan egy rövid időre javított, az utolsó kör előtt megbotlott, ütemet vesztett, és így az utolsó, negyedik, összesítésben pedig kilencedik lett. 

Ebben a számban a végelszámolás legjobb 32 versenyzője szerez ötkarikás kvótát.

Eredmények, férfi 500 méter
1. Liu Shaolin Sándor 40.955 mp
2. Liu Shaoang 40.965

3. Zsen Ce-vej (kínai) 52.637
9. Krueger John-Henry
A vk állása: 1. Liu Shaolin 22 621 pont, …5. Liu Shaoang 12 101, 6. Krueger 11 775

 

DebrecengyorskorcsolyaFőnix Aréna

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés