Hirdetés

A DVTK-s Kékesi Márton a magyar síkirály!

| 2022. 02. 23. | 19:28:00
Összetettben hirdettek győztest.
A DVTK-s Kékesi Márton a magyar síkirály!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A pekingi téli olimpián szerepelt Tóth Zita és Kékesi Márton szerezte meg az összetett elsőséget az alpesi síelők magyar bajnokságán, amelyet kedden és szerdán rendeztek az ausztriai Grebenzenben. Kékesi Márton a DVZTK versenyzője.

A Magyar Sí Szövetség honlapjának beszámolója szerint az első versenynapon óriás-műlesiklásban, másnap műlesiklásban versenyeztek a sízők, és a két szám eredményei alapján összetett bajnokokat is hirdettek. A meleg időjárás ellenére viszonylag jól tartotta magát a pálya, a versenyzők dolgát leginkább a viharos szél nehezítette meg. A futamokon elindultak a pekingi téli olimpián szereplő magyar sízők: Kékesi ott műlesiklásban 33., óriás-műlesiklásban 34. volt, míg Tóth műlesiklásban 40. lett, óriás-műlesiklásban pedig az első futamban kiesett.

Az ob-n a keddi óriás-műlesiklásban a nőknél Tóth (Vasas SC) megvédte bajnoki címét, őt a dobogón Junia Brigitta (Snowline) és Majtényi Hanna (Callberg) követte. A férfiaknál Úry Bálint (Fullsport SE) végzett az élen, mögötte Kékesi (DVTK) és Trunk Tamás (Callberg) végzett. Szerdán műlesiklásban álltak rajthoz az indulók, Tóth Zita sikerrel hozta ezt a számot is. A dobogó további fokaira Hozmann Szonja (Procelero) és Junia léphetett fel. A férfiaknál Kékesi érte el a legjobb időt Hozmann Rudolf (Procelero SE) és Trunk előtt.

A két versenyszám eredményei alapján összetettben az országos bajnok a két olimpikon, Tóth Zita és Kékesi Márton lett.

Hirdetés